Mafia parcărilor a sufocat Sala Palatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băieţii „binevoitori“ care te îndrumă spre un loc de parcare în zona Sălii Palatului pretind tarife în funcţie de locul şi scopul vizitei.  Ateneul Român şi zona Operei sunt alte locuri în care anumite persoane, neacreditate, pretind tarife în mod abuziv în funcţie de evenimentul la care participi.

Cei care operează în zonă s-au specializat în munca pe care o prestează.  Sunt la curent cu calendarul spectacolelor, iar tarifele pe care le cer sunt adaptate în funcţie de sonoritatea evenimentului.

Astfel, pentru concertul lui Cris Rea de la Sala Palatului, din 6 februarie, s-a plătit pentru un loc de parcare şi 20 de ron, în schimb pentru concertul trupei Direcţia 5, de Valentine’s Day, preţurile pretinse erau cuprinse între 8 şi 10 lei.

150 de lei în 20 de minute
Aseară, de la ora 19.00, Concert Mozart Rocks la Sala Palatului. Un grup de de persoane de etnie rromă se formează la 10 metri de Sala Palatului. În parcare încep să apară diferite maşini cu oameni veniţi pentru concertul programat la ora 20.00.

După numai câteva minute, grupul se împarte. Câte o persoană se duce în fiecare colţ al parcării dirijând oamenii care caută un loc unde să-şi lase maşina. După mai puţin de 20 de minute, reporterii „Adevărul de Seară“ au numărat aproximativ 14 maşini parcate, de la care s-au perceput, în total, taxe de cel puţin 150 de lei.

Întrebaţi cât au plătit pentru parcare, toţi şoferii au declarat că au plătit câte 10 lei, motivând că acesta este tariful pretins pentru parcare dacă mergi la spectacol.

„Nu plăteşti, ţi-o zgârie!“
„Şefu’, nu dai şi tu acolo ceva pentru parcare, nu de alta, da’ stau aicia lângă ea să n-o zgârie nimeni!“, te întâmpină parcagii ilegali. De frică să nu-şi găsească maşinile vandalizate chiar de către parcagii, majoritatea şoferilor se supun şi plătesc. Unii au simţit pe pielea lor ce se întâmplă dacă refuză.

„Ultima dată când am parcat aici nu am vrut să plătesc - nu mi se pare corect. Eu mi-am găsit locul de parcare şi mai mult, după ora 19.00, parcarea este liberă în tot oraşul. Când m-am întors la maşină toată capota era zgâriată. Nu mai risc şi acum plătesc“, spune resemnată Mihaela, project manager.

Ce spune Poliţia
Autorităţile nu au prea multe soluţii pentru şoferii aflaţi în această situaţie. „Oamenii nu ar trebui să încurajeze aceste practici. Dacă cineva pretinde bani pe stradă fără să aibe legitimaţie avizată de parcare şi, mai ales după ora 19.00, nu trebuie băgată în seamă! Acest fenomen o să înceteze atunci când oamenii n-o să mai ofere bani. Pentru problemele de vandalism trebuie anunţat 112“, a declarat azi-dimineaţă purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite