Lucrări „à la România” pe podul Lacul Tei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coadă de maşini de peste un kilometru, şoferi nervoşi, înjurături şi claxoane gălăgioase - cam aşa arăta, azi-dimineaţă, podul Lacul Tei de pe Strada Barbu Văcărescu, din sectorul 2.

În timp ce conducătorii auto erau cu nervii la pământ, traficul desfăşurându-se, din cauza lucrărilor de reparaţii, doar pe o singură bandă, un pâlc de muncitori stătea de vorbă în mijlocul carosabilului. Unii mai dădeau cu târnăcopul, e drept, dar ceilalţi erau prea absorbiţi cu dezbaterile politice. „Las-o, mă, că era mai bine pe vremea lui Năstase. Boc nu ştie ce face. Taie din salarii pe degeaba!“, spunea, cu năduf, unul dintre lucrători.

„Dăm şi noi mai cu talent?!”
„Haideţi mă, dăm şi noi mai cu talent!? Că fac un sfert de oră de la un capăt la celălalt al podului“, urlă, nemulţumit, un şofer nervos.
„Da, bre, facem şi noi ce putem!“, tună scurt dintre lucrători.
De sub pod, apare şeful de echipă. „Şase, la treabă!“, strigă unul dintre băieţi. Muncitorii sar ca arşi: unii iau butelii, alţii iau bucaţi de material şi se apucă de montat izolaţia. „Nu vă mai holbaţi la mine, că până săptămâna viitoare vreau să terminăm banda asta!“, explică şeful supărat.
Lucrările la pod au început în toamna trecută şi au termen de finalizare luna octombrie a acestui an. Din cele şase benzi de circulaţie au fost finalizate doar trei până acum, iar constructorul, societatea SCT Bucureşti S.A., încă aşteaptă un răspuns de la RATB pentru dezafectarea liniei tramvaiului 5, pentru a putea continua lucrările. Constructorii sunt, însă, încrezători. „Terminăm până în toamnă. Din momentul în care RATB-ul dezafectează linia lui 5, finalizăm lucrarea în aproximativ 40 de zile. Până acum, aproximativ 75% din lucrare este gata”, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, Julien Popa, director al SCT Bucureşti S.A.
 



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite