Liber la zboruri pe aeroporturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spaţiul aerian al României va rămâne deschis astăzi, chiar dacă norul de cenuşă care a paralizat zborurile mai multe zile se va întoarce în ţară.

Mai citiţi şi:

Europa, sub ameninţarea unui alt nor de cenuşă

Meteorologii susţin că norul se întoarce în România în jurul orei 15.00, din cauza curenţilor de aer care îşi schimbă viteza şi sensul de circulaţie.

„Norul nu e periculos pentru zboruri“
Reprezentanţii din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii au declarat dimineaţă că nu există niciun motiv ca traficul aerian să fie din nou oprit. „În aceste zile, Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian şi Autoritatea Aeronautică Civilă Română au făcut teste şi au ajuns la concluzia că norul nu constituie un pericol pentru traficul aerian“, a explicat consilierul personal al Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Theodor Postelnicu. El a adăugat că la videoconferinţa miniştrilor transporturilor din ţările europene de luni s-a luat decizia ca spaţiul aerian să se deschidă.

Curse anulate
Pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă“ sunt anulate astăzi 43 din cele 200 de zboruri, iar pe Aeroportul „Aurel Vlaicu“, 7 dintre cele 75. „Majoritatea curselor suspendate sunt de Germania. Alte curse anulate sunt de Marea Britanie, Franţa, Letonia şi Finlanda. Avem şi zboruri anulate din motive operaţionale care nu au legătură cu norul de cenuşă, precum cel de Atena. Pasagerii au fost anunţaţi dinainte de angajaţii companiilor aeriene“, a declarat purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale „Aeroporturi Bucureşti“, Valentin Iordache .

Din cauza restricţiilor de pe aeroportul din oraşul italian Bologna, cursa Constanţa - Bologna şi retur din această seară a fost anulată, a spus purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional „Mihail Kogălniceanu“ Constanţa, Cătălina Vîţă.

Directorul Aeroportului din Craiova, Mircea Dumitru, a declarat că nicio cursă nu a fost astăzi anulată. „Doar şase pasageri nu au fost îmbarcaţi fiindcă aceştia urmau să ia din Timişoara avionul către München, iar aeroportul din Germania este închis“, a explicat Mircea Dumitru.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite