Lecţiile de suprevieţuire în marele oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

E destul de greu să îţi găseşti ritmul într-un oraş mare. Aici totul se mişcă repede, ai senzaţia că eşti înghesuit şi prins din toate parţile. Se vorbeşte în gura mare, claxoanele urlă în fiecare colţ de stradă. Şi în pasaje, unde zgomotul e amplificat până la paroxism de pereţii de beton, dar şi în faţa spitalelor pline de bolnavi care au nevoie de linişte. Ai avea şi tu nevoie de linişte, la o adică, dar cui î

Rişti să fii agresat nu numai în zonele întunecoase sau rău-famate, ci şi în plin centru, de oameni aparent normali. Bine îmbrăcaţi, cu o privire care nu prevesteşte vreun pericol, dar care sunt la fel de agresaţi, la rândul lor, de agitaţia lumii din jur şi care la un moment dat capotează.

Poate tocmai de aceea s-au inventat cursurile de supravieţuire urbană, în care înveţi să-l loveşti pe atacator cu plasa de cumpărături în cap şi cu şutul în vintre, să-l strângi de nas până îi dau lacrimile sau să-l biciuieşti cu cureaua de la blugi ca să îl pui pe fugă. “mie personal mi se par foarte interesante aceste tehnici pe care le descrie acest baiat. chiar dacă unii critică tehnicile de apărare prezentate… probabil or fi ei tare macho... până o păţesc” scrie cititoarea gabriela într-un comentariu la articolul de pe internet cu instructorul de supravieţuire Cohaniuc. Denis Cohaniuc.

Eu, însă, mă gândesc la alt fel de lecţii despre cum să treci cu bine prin agitaţia marelui oraş. Indiferent ce pasiune ai, ce hobby te macină fără scăpare, aici găseşti fără doar şi poate pe cineva care împărtăşeşte aceleaşi idei ca şi tine. Îţi place limba finlandeză? Nicio problemă, există un grup de împătimiţi de limba, cultura şi civilizaţia ţării celor o mie de lacuri gata să primească în rândurile sale. Eşti fan al benzilor desenate. Găseşti o librărie cu aşa ceva, iar acum e chiar şi un salon B.D. Da, orice lucru bun ai vrea să faci, găseşti cu cine, găseşti unde şi găseşti cu ce să-l faci. Asta cred că e adevărata lecţie de suprevieţuire în marele oraş.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite