Lacul Floreasca, blocat înotătorilor cu garduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce zeci de bucureşteni s-au aruncat zilele trecute în Lacul Floreasca pentru a se răcori din cauza temperaturior extrem de ridicate, reprezentanţii Primăriei Capitalei au luat decizia de a înconjura lacul cu garduri înalte din plasă. Astfel, tinerii inconştienţi nu vor mai avea acces la lac direct din şosea, prin locurile neamenajate.

Câţiva angajaţi ai primăriei lucrau de zor azi-dimineaţă pentru a termina cât mai repede. „Am mai văzut şi noi tineri care vroiau să intre să stea pe malul lacului, dar este periculos. Alţii vin să pescuiască. Ne-au trimis de la primărie să punem garduri, iar mâine dimineaţă sperăm să terminăm“, a spus unul dintre muncitori.

Tinerii nu ţin cont de avertizări
Lacurile Tineretului, Morii şi Cişmigiu sunt alte câteva dintre locurile unde, vară de vară, oamenii se scaldă fără să ţină cont de avertizări. „În toate apele din subordinea Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) nu este permis să se intre în apă, indiferent de perioadă“, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Carmen Chicu.
Mulţi dintre vitejii care se cred la piscină cad victime acestui sport extrem din cauză că nu ştiu să înoate sau din cauză că apa este foarte rece în comparaţie cu temperaturile de afară.

Minor înecat în Tineretului
La jumătatea lunii iuli,e un minor a murit înecat în lacul din Tineretului. Băiatul de 12 ani se dusese la scăldat împreună cu doi prieteni. Echipele de intervenţie SMURD au făcut tot posibilul să-l resusciteze pe minor, însă acesta nu a mai supravieţuit. După doar câteva zile, un alt tânăr, în vârstă de 24 de ani, s-a înecat în lacul Sculeni din Capitală. După mai bine de o oră de căutări, salvamarii l-au adus la mal fără suflare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite