Bucureşti: Laboratorul poliţiei, testat în parc FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din Capitală şi-au sărbătorit ziua în cadrul unui eveniment organizat pentru public în Parcul Herăstrău astăzi, de la ora 11.00 la ora 14.00. Sute de bucureşteni au admirat tehnica de ultimă generaţie folosită de poliţişti la prinderea infractorilor, demonstraţiile „mascaţilor” Poliţiei Române, expoziţia de arme şi costume ale Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

Cea mai mare atracţie a sărbătorii a fost un laborator mobil de ultimă generaţie, folosit de Institutul de Criminalistică pentru cercetari la locul comiterii unei infracţiuni. Majoritatea vizitatorilor au dorit să le fie luate amprentele. Cu ajutorul tehnicii de ultimă generaţie poliţiştii pot depista urme de salivă, amprente, urme de urechi, de buze şi alte tipuri de urme umane, astfel încât să poată fi realizat un portret-robot.

“Am pus un deget pe o bucată de sticlă, după care cei de laboratorul de criminalistică au dat cu un praf special şi au evidenţiat amprenta. Apoi au pus peste acel praf un fel de plasture negru au luat forma amprentei. Nu ştiam că este aşa de simplu, te pot depista imediat. Mi-au dat amprenta ca suvenir”, a spus Oana, o vizitatoare.

O altă atracţie a fost un robot în valoare de peste 100.000 de euro care depistează bombele.
Copiii au fost încântaţi de demonstraţiile de patrulare şi de prindere a infractorilor ale echipelor formate din poliţişti şi câini dar şi de şedinţele de dresaj canin.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite