La vot: “RATB în Ilfov” şi bani pentru şantiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii municipali vor discuta astăzi în cadrul unei şedinţe ordinare scoaterea la licitaţie a unor trasee RATB spre localităţile din judeţul Ilfov. Din luna iunie a acestui an, transportul a fost oprit din cauza unei datorii mai vechi pe care consiliul local o avea către municipalitate.

De la 13 septembrie, potrivit directorului RATB Adrian Criţ, autobuzele regiei au circulat în cinci localităţi ilfovene urmând ca regia să încheie contracte cu şi primăriile celorlalte localităţi ilfovene. Costul unui bilet RATB este de 1,5 lei călătoria.

De asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei se află un proiect de suplimentare a valorii investiţiei la Stadionul Naţional LiaManoliu cu 92 de milioane de lei. Potrivit proiectului de hotărâre, lucrările se referă la suplimentarea locurilor destinate presei scrise şi audiovizuale, la creşterea numărului de grupuri sanitare şi spaţii comerciale la sistematizarea acceselor auto şi pietonale, a drumurilor şi a sistemului de iluminat, semnalarea completă a stadionului şi crearea unui centru de comandă şi control, extinderea sistemelor de supraveghere video şi sonorizare în exterior, dar şi introducerea „sistemului de control, acces şi ticketing”. Totodată consilierii vor supune aprobării o investiţie de 566.000 de euro pentru reabilitarea a 83 de străzi.

Pe ordinea de zi se mai află Strategia de dezvoltare şi funcţionare a serviciului public de salubrizare în Municipiul Bucureşti, respinsă în mai multe rînduri de consilieri. Este cunoscut faptul că în momentul actual nu mai există niciun contract valabil între  firmele de salubrizare şi primăriile de sector, primarul Oprescu dorind scoaterea acestora la licitaţie.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite