La grătar în Piaţa Constituţiei (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa Constituţiei găzduieşte în acest weekend Campionatul Internaţional de Gătit în aer liber.

Click aici pentru galerie foto

Competiţia gastronomică a început în această dimineaţă, la ora 10.00, fiind prezenţi atât bucătari din România, cât şi din Cipru, Finlanda sau Grecia.

Printre specialişti se aflau şi români din Salonta, care au venit cu un cazan tradiţional de ţuică. „Un litru de ţuică costă 50 de lei. Cazanul a fost gata în 10 minute”, a spus Florian Chişe.

image

Un alt specialist român, care a venit cu grătare construite din lut şi cărămidă este Cosmin Zidureanu, jurnalist la TVR. Acesta a pregătit două grătare, cu ajutorul lui Lucian Ţăran. „Vom face în aceste grătare pâine, plăcintă cu ţap sau focacia italiană. Mai târziu va sosi şi vinul. noi gătim în ideea de a asocia preparatele cu vinul“, a spus Cosmin Zidureanu.

De asemenea, în Piaţa Constituţiei erau amplasate şi standuri cu produse bio, printre care brânză, caşcaval sau cârnaţi, dar şi cu obiecte tradiţionale, cum ar fi ştergarele.

Târgul este deschis zilnic de la ora 10.00 şi ţine până duminică. Fiecărei zi îi este dedicat un domeniu, astăzi fiind „Preparate culinare reci“, mâine ziua „Gătit în aer liber“, iar duminică vor fi demonstraţii de artă culinară.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite