Bucureşti: La Hobby Cafe, cafeaua se asortează cu lectură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În localul de pe strada Mântuleasa poţi citi cărţile „Adevărul“. Pasionaţii de literatură sau pur şi simplu cei care doresc să se relaxeze într-un ambient desprins parcă din filme, pot să meargă la Hobby Cafe. Atenţie, însă, intrarea este pe  strada Negustori, la numărul 34.

Încă de la intrare, eşti surprins de frumuseţea arhitecturală a casei şi de atmosfera boemă din interiorul cafenelei. Casa, deşi este foarte veche, arată foarte bine, proprietarul având grijă să amenajeze locul ca un adevărat tărâm de poveste. Pentru cei mai friguroşi din fire, două sobe vechi, dar foarte cochete, încălzesc localul.

De la ferestrele celor trei saloane, poţi admira strada Mântuleasa, strada pe care Mircea Eliade a descris-o de multe ori în operele sale. Salonul de la fereasta căruia se poate observa Biserica Mântuleasa este decorată ca un loc din India, pentru a fi în ton cu  tema „eliadescină“. Muzica se aude în surdină, introducându-te într-o atmosferă feerică. 

„Pictori de geniu“, la cafea
Cei pasionaţi de literatură, dar şi de artă se pot relaxa citind una din cărţile din bibliotecă, deoarece Hobby Cafe are o gamă foarte largă de volume. Cărţile, care fac parte din colecţia „Adevărul“, în mod special cele din colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă“ şi din „Pictori de geniu“ aşteptă pe rafturi să fie citite sau măcar răsfoite.


O vizită la Hobby Cafe se poate transforma într-un adevărat ritual. Pe lângă mâncarea delicioasă, ai la dispoziţie o gamă variată de ceai. Pentru cei nehotărâţi, ospătarul prezintă toate cutiile pline cu amestec exotic de ceai. După ce ai simţit parfumul plantelor alegerea este chiar mai  dificilă, toate cutiile ascunzând miresme îmbietoare. Ceaiurile sunt delicioase, iar preparea lor te încântă.

Astfel, după ce primeşti ceainicul cu infuzia de plante, pe masă ai o clepsidră care îţi arată exact cât trebuie să laşi frunzele în apa caldă. Recomandarea noastră este ceaiul alb cu scorţişoară şi bucăţi de mere uscate, a cărei preparare durează trei minute, cum îţi arată clepsidra verde. Un alt ceai foarte gustos este Turkish Apple, care conţine bucăţi de măr şi ananas, multe arome şi vitamina C. Prepararea lui durează cinci minute, nisipul alb din clepsidră curgând mai lent decât cel verde. Preţul oricărui ceai din meniu este de 10 lei.

Recomandări din meniu
Dacă ţi se face foame, Hobby Cafe satisface orice mofturos. De aici poţi mânca o salată cu 15 lei, salata Mallorca, Bulgărească, Tunisiană fiind mereu proaspăt preparată. Un alt fel de mâncare este quesadilla, mâncarea preparată în lipia de tortilla cu pui sau bacon aşteaptă să fie savurată.Pentru cei care vor, însă,  să asesoneze ceaiul cu un desert, un ştrudel cu migdală şi îngheţată costă cinci lei. Din meniul cu deserturi nu lipsesc salatele de fructe, care costă 12 lei sau foietajul de cireşe cu îngheţată, la preţul de şapte lei. 


Consumatorii de alcool au la dispoziţie multe sortimente de băuturi, de la bere, până la coniac sau whisky, iar cei care îşi doresc să intre în spiritul sărbătorilor pot bea o cană de vin fiert cu scorţişoară, la preţul de 10 lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite