BĂTAIE DE JOC: La 107 ani, pus de Primărie să urce 5 etaje pe scări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Generalul de Brigadă în Rezervă, Nicolae Dumitrescu, în vârstă de 107 ani a primit o „locuinţă de necesitate“ de la Primărie la etajul cinci, într-un bloc al cărui lift nu funcţionează. Bătrânul este unul dintre zecile de persoane care trebuie să-şi părăsească locuinţele din imobilele cu bulină, recondiţionate de municipalitate.

Unul dintre cei mai bătrâni oameni din Capitală, Nicolae Dumitrescu (107 ani), locuieşte într-un apartament de pe strada I.C. Brătianu din Centrul Capitalei din 1932, de când s-a construit imobilul. Din luna august, clădirea a intrat în reparaţii, iar fiecare locatar a primit câte o locuinţă de necesitate în blocurile gemene 107 şi 108 de pe Bulevardul Naţiunile Unite.

image


Generalul Dumitrescu a primit şi el o garsonieră situată la etajul cinci în blocul 108. Deşi plăteşte chiria pentru locuinţa temporară încă din august, n-a apucat să vadă cum arată pe dinăuntru pentru că liftul din blocul 108 nu funcţionează.

„Nu mă duc acolo pentru că nu merge liftul şi nu pot să urc atâta. Să facă liftul şi mă duc“, spune bătrânul.

Nepoata generalului spune că mersul pe jos nu este o problemă pentru „nea Nelu“, dar cu urcatul este mult mai greu. „Merge singur, fără baston, de nu mă pot ţine după el când ieşim la plimbare. Problema este că nu poate urca atâtea etaje“, spune nepoata generalului.

Tot ea spune că le-a propus reprezentanţilor Primăriei o variantă prin care să rezolve situaţia, dar a fost refuzată. „Am spus că strângem bani de la toţi chiriaşii ca să plătim pe cei de la ISCIR ca să pună liftul la punct, dar ni s-a spus că nu e aşa uşor că trebuie să se facă licitaţie“, explică femeia.

„Nea Nelu“ a luptat pe frontul din Odessa în Al Doilea Război Mondial şi spune că a ajuns la venerabila vârstă de 107 ani pentru că nu a făcut excese, a făcut sport şi, spune el mai în glumă mai în serios, nu s-a căsătorit niciodată.

Nu au condiţii pentru că sunt puţini
Aproximativ 30 de familii au fost mutate în blocurile gemene de pe Bulevardul Naţiunile Unite pentru că Primăria reconsolidează clădirile cu bulină roşie în care locuiesc.

Apartamentele în care sunt cazaţi nu au curent electric, apă caldă sau gaze şi nici nu beneficiază de servicii de salubrizare. Cei mai ghinionişti au primit apartamente la etajele superioare şi trebuie să urce zilnic pe scări pentru că liftul nu funcţionează.

Dacă ar fi tras apă, gaze şi curent, municipalitatea nu şi-ar fi justificat cheltuiala decât în cazul în care, spun ei, gradul de ocupare al imobilelor ar fi depăşit 20%.

CITIŢI MÂINE ÎN ADEVĂRUL CUM SE DESCURCĂ SINGUR NICOLAE DUMITRESCU LA 107 ANI

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite