Jurnal de supravieţuire de pe patul de spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr bolnav de leucemie îşi scrie suferinţa pe blog. Niculae Ionescu, de 37 de ani, este internat la Spitalul Colţea, de unde cere ajutorul pentru a strânge banii necesari transplantului care să-i salveze viaţa.

Nick zâmbeşte timid în rezerva sa de la spital. A fost internat aici acum două săptămâni, imediat ce medicii i-au scris diagnosticul, unul greu de acceptat: leucemie acută mielobastică. Optimist din fire, Niculae stă liniştit în rezerva în timp ce prin perfuzii, sângele donat pe care îl primeşte curge lent, picătură cu picătură. Pe patul alăturat, este un laptop pe care Niculae îl foloseşte pentru a-şi transmite gândurile, dar şi pentru a cere ajutor pe blogul său, niculae-ionescu.blogspot.ro.

Alături de el stă soţia lui, Mădălina care îl îngrijeşte cu cea mai mare atenţie. „Aparţin unei singure femei de la 18 ani. După ce am terminat liceul, am sunat-o şi de atunci suntem împreună. După armată, în loc să merg la mama, am mers la ea şi ne-am căsătorit", îşi aminteşte Nick. Dovada dragostei dintre cei doi este fata lor, Oana, o puştoaică de 16 ani, care îi susţine continuu. Mai mult decât atât, ea vinde mărţisoarele făcute de mama sa, artist plastic, pentru a ajuta familia.

Calvarul familiei Ionescu a început în urmă cu 17 zile. Niculae se simţea secătuit de puteri. „Într-o zi, am mers mult cu metroul şi mi-am dat seama că sunt foarte obosit, mai ales după ce am urcat scările", spune bărbatul, care este art-director la o publicaţie.

El a ajuns la un control, unde de la un simplu test doctorul l-a trimis la spital, loc în care bărbatul nu a mai fost decât o dată în viaţa lui, pentru o simplă operaţie de apendicită. „Nu mi-a dat nicio clipă prin cap că aş putea fi atât de bolnav. Am citit că sângele se coagulează, dar nu aşa greu, în 22 de minute, cum a fost în cazul meu. M-au plimbat cu nino-nino, am ajuns, m-am internat, iar vestea m-a lovit ca un topor", a spus pe scurt Niculae.

„Nu am nicio problemă, nu am mai făcut temperatură", îi spune el asistentei care a intrat în salon, culmea, fără mască, deşi Niculae nu mai are sistem imunitar, iar o răceală ar complica şi mai mult situaţia.

Niculae Ionescu

Prietenii care au aflat de situaţia lui au fost solidari din prima zi. Tot ei au fost de fapt şi cei care i-au sugerat să-şi facă un blog pentru a cere ajutor. „Cum se poate scrie povestea care îţi salvează viaţa? Habar n-am. Mie îmi place matematica. Problema: Într-un spital au fost internaţi într-o zi 19 pacienţi. Primii doi aveau hepatită, cei cu probleme de inimă au fost de opt ori mai mulţi decât cei cu hepatită, iar restul au fost diagnosticaţi cu leucemie. Câti pacienţi cu leucemie au fost internaţi? Rezolvare: un singur pacient cu leucemie şi acela eram EU", a postat Nick pe blogul său.

El scrie de fiecare dată când simte că trebuie să transmită ceva, iar până acum scrierile lui au fost vizualizate de cititori care l-au încurajat şi i-au dat speranţă.
„Pe cei mai mulţi dintre comentatorii de pe blog nici nu-i cunosc, dar le mulţumesc pentru susţinere", spune Niculae sau „Perfuzel", cum s-a autodenumit pe pagina de internet.

Are nevoie de cel puţin 100.000 de euro

Pentru el, operaţia de transplant medular, susţinută de un tratament citostatic adecvat, este singura şansă de vindecare, iar acesta este posibil doar în Italia. Niculae are nevoie de câţiva oameni cu suflet pentru a strânge banii de tratament, suma necesară depăşind 100.000 de euro. „Mă rog să nu fac complicaţii, pentru că nu ştiu la cât se poate ridica costul tratamentului", speră Niculae. Până acum el a reuşit să adune aproape 4.000 de euro.
În ciuda tuturor greutăţilor pe care le îndură, Niculae nu şi-a pierdut optimismul. „Este o viaţă destul de gri, ca să n-o vedem noi în roz", a spus Nick.

Conturile la care se pot dona bani sunt

RO97INGB0000999901847209 (contul în lei)

RO47INGB0000999901847236 (contul în euro)

RO74INGB0000999901847235(contul în dolari)

Titularul conturilor este Niculae Ionescu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite