Jefuia străinii,dându-se poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costel Petre a „prădat” mai mulţi cetăţeni străini, spunându-le că este poliţist şi că face nişte controale pentru depistarea drogurilor. El se legitima cu nonşalanţă cu buletinul de identitate.

Sub pretextul unor percheziţii Costel Petre sustrăgea valuta de la victimele sale. Un austriac, un pakistanez, un mexican şi un algerian au căzut în plasa românului. Bărbatul a fost trimis astăzi în judecată de procurorii bucureşteni sub acuzaţiile de uzurpare de calităţi oficiale şi furt calificat, după ce a fost prins în flagrant delict.

La 25 septembrie, în jurul orei 11.20, în timp ce se afla în Piaţa Revoluţiei, bărbatul a acostat un cetăţean austriac, căruia i-a spus că este poliţist. Invocând un control asupra banilor şi actelor i-a sustras austriacului suma de 110 euro. Costel Petre a fost prins la locul faptei de un subofiţer al Jandarmeriei Române, Robert Popescu, care era în timpul liber şi se afla întâmplător în zonă.

Metoda „Maradona”

La sfârşitul lunii aprilie, Petre a procedat la fel, de data aceasta cu un pakistanez, de la care a furat 3.400 de euro. În acelaşi fel, în 6 şi 12 septembrie, Costel Petre a mai acostat doi cetăţeni străini, respectiv un mexican şi un algerian, de la care a furat 500 şi, respectiv, 2.300 de euro.
Individul este recidivist şi execută o condamnare primită pentru acelaşi gen de infracţiuni. Potrivit anchetatorilor, Costel Petre a aplicat „modul de operarea Maradona“, el săvârşind aceleaşi infracţiuni şi în alte ţări. Dosarul acestuia a fost trimis la Judecătoria Sectorului 1 pentru judecare.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite