Bucureşti: Ivan Turbincă, pe scena Naţionalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolul este o parabolă cu mesaj optimist, inspirat din tradiţia sărbătorilor de iarnă

Astăseară, cu începere de la ora 19.00, pe scena Sălii Mari de la Teatrul Naţional, are loc premiera spectacolului „Ivan Turbincă”, adaptare scenică după povestea fantastică cu acelaşi nume de Ion Creangă.

Regia spectacolului este semnată de Ion Sapdaru, actor de teatru şi film, aflat pentru prima dată în ipostaza de regizor.

Realizat în ritm alert, spectacolul aduce în prim plan o lume fantastică şi optimistă, în care   omul înfruntă Moartea şi reuşeşte să o înfrângă.

Rolul lui Ivan Turbincă i-a fost încredinţat actorului Daniel Badale, alături de care evolueză o echipă numeroasă de actori, antrenaţi într-o mişcare scenică plină de culoare.

 „Am transformat povestea într-o sărbătoare populară”, declară regizorul, care a inclus în spectacol o inedită recuzită carnavalescă cu măşti populare de moşi şi babe şi muzică de fanfară.

Pe muzica lui Nicolae Botgros, Costică Lupu şi Anatolie Ştefăneţ, în interpretarea formaţiei Trigon, în scenografia semnată de Gelu Rîşca şi coregrafia Victoriei Bucun, premiera de la Naţional aderă, prin energia şi veselia  pe care le degajă, la tradiţionala bucurie a sărbătorilor de iarnă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite