Bucureşti: Îţi fac alţii curăţenia de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii prea ocupaţi sau cei care nu au chef să se apuce de deriticat prin casă pot apela la firmele de cleaning. Contra cost, acestea îţi trimit acasa echipe specializate care „dau gata“ un apartament de trei camere în maximum 8 ore de muncă.

Pentru mulţi locuitori ai Capitalei, curăţenia ce precedă petrecerile şi voia bună de Sărbători este văzută ca o corvoadă. Astfel, au luat naştere firmele care promit rezultate spectaculoase, în schimbul unei sume modeste.


Echipa angajată vă scapă de aspirator, ştergerea prafului, spălarea ferestrelor şi altele, lăsând în urma lor o curăţenie de invidiat.
 „Anul acesta, de Sărbători, am micşorat puţin tarifele, deoarece cererea este mai mare şi am dorit ca ofertele să fie mult mai atrăgătoare“, a spus directorul general de la City Clean, Radu Abălaru.

Tarif în funcţie de numărul de camere
Tarifele firmelor care s-au axat pe acest tip de servicii nu diferă cu mult. Cele mai multe companii fixează preţurile în funcţie de numărul de camere pe care le are apartamentul sau casa clientului. Astfel, preţul pentru un apartament cu trei camere porneşte de la 280 lei, la City Clean, până la 450 lei la Best Cleaning.


„Preţul variază în funcţie de gradul de mobilare, murdărie, durată, dar şi de cât personal este nevoie pentru a termina apartamentul“, a spus Mihaela Vâlcea, angajată a firmei Best Cleaning.
Unele firme, însă, stabilesc tarifele la metrul pătrat al locuinţei, dar şi de suprafaţa curaţată. De exemplu, curăţarea mochetei, a covorului sau tapiţeriei sintetice are un preţ cuprins între 0,50 şi 2,30 euro pe metrul pătrat, iar curăţenia generala a locuinţei vă face să scoateţi din buzunar între 45 şi 650 Euro.


„Preţurile noastre pe metrul pătrat sunt orientative pentru ca preţul final să fie justificat. Noi vizionăm apartamentul, clientul ne spune ce vrea şi apoi stabilim preţul“, a explicat Napoleon Combei, asociat la firma Nocclean.


De asemenea, durata curăţeniei generale a locuinţei variază în funcţie de gradul de murdărie, dar şi de dimensiunile camerelor. Aceasta poate să dureaze între şase şi opt ore, uneori ajunge chiar la o zi întreagă. „Noi terminăm totul într-o zi, indiferent cât de murdară este locuinţa. Dacă este nevoie, aducem oameni în plus“, a spus Marian Salomir, de la Staff Cleaning. 

Ocupaţi de Sărbători
Cei care doresc să apeleze la serviciile unei astfel de firme, trebuie să se grăbească deoarece în această perioadă, angajaţii sunt tot timpul cu mopul în braţe. „Totul este programat până la Crăciun. Mai avem câteva persoane libere, în cazul în care apare vreo ofertă“, a adăugat Radu Abălaru, de la City Clean.

Celelalte firme sunt la fel de ocupate, având chiar mai mulţi clienţi decât în anii precedenţi. „Nu suntem mai deloc liberi în această perioadă, avem mult de muncă. Clienţii noştri sunt mai numeroşi decât anul trecut“, a mai spus Marian Salomir, de la Staff Cleaning.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite