Bucureşti: Îşi parchează motocicleta la etajul 3 (GALERIE FOTO ŞI VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Supărat că autorităţile au început demolarea garajelor şi că se fură ca-n codru, un tânăr a ales să-şi ţină motorul în scara blocului. Pentru că anul trecut i-a fost furat un scuter în valoare de 1.500 de euro, Cătălin Avramescu a decis să-şi lege motocicleta de balustradă, fix în faţa apartamentului.

Chiar dacă locuieşte la etajul 3, într-un bloc cu 10 etaje, de pe strada Verigei din Capitală, tânărul a luat decizia de a-şi parca motocicleta în scară, în faţa apartamentului său. (GALERIE FOTO)

Povestea lui Cătălin a început în urmă cu aproximativ un an. La acea vreme, el era posesorul unui scuter chopper, pe care îl parca în faţa blocului. Deşi era legat de gard cu două lanţuri şi era amplasat exact în dreptul geamului de la camera lui Cătălin, într-o seară scuterul i-a fost furat. Tânărul a făcut plângere la poliţie, iar autorităţile i-au spus că îl vor contacta în momentul în care vor avea mai multe informaţii despre acest furt. De atunci, însă, nu a mai primit niciun răspuns. „Când mi-a fost furat scuterul, în Bucureşti existau maxim trei exemplare la fel, deci puteau să-l găsească imediat", povesteşte supărat Cătălin.

În urmă cu două luni, el a decis să-şi cumpere o motocicletă enduro, pentru a se deplasa mai uşor prin aglomeraţia din oraş. Acesta s-a gândit că pe timpul iernii îşi va parca motocicleta într-un garaj, alături de motoarele altor prieteni. A aflat însă că proprietarul garajului a primit o înştiinţare de la primărie conform căreia garajul va fi demolat în curând.

Motorul legat cu lanţuri de balustradă

Supărat pe autorităţi pentru că demolează toate garajele, dar pe hoţii de motociclete nu-i prind, Cătălin a ales o metodă inedită de a protesta. La începutul săptămânii trecute, el a decis să-şi parcheze motocicleta în faţa apartamentului său, chiar dacă el locuieşte la etajul 3 al unui bloc cu 10 etaje. „Poliţia nu a făcut nimic când mi-a fost furat scuterul. Dacă îmi lăsam şi motocicleta în acelaşi loc, riscam să rămân şi fără ea", a spus Cătălin.

Tânărul, în vârstă de 22 de ani, a fost ajutat de alţi doi prieteni pentru a reuşi să urce motocicleta pe scări fără să-i pornească motorul. Au ales această metodă deoarece motorul este foarte gălăgios şi au vrut să nu-i deranjeze pe vecini. De asemenea, în timp ce se chinuiau să împingă motorul pe scări, o vecină a intrat în scară şi i-a văzut. „Nu mă deranjează că şi-a pus motorul în hol. Eu stau mai sus şi nu trec pe lângă el decât atunci când cobor pe scări, deci foarte rar", a spus vecina Adriana.

Vrea stâlp în scara blocului

Tânărul şi-a făcut şi un plan pentru a nu se mai chinui să urce mereu motocicleta pe scări. Acesta doreşte să discute cu administratorul blocului pentru a-l lăsa să monteze un stâlp în scara blocului, la parter. „Voi vorbi cu administratorul să mă lase să-mi amplasez motocicleta la parter. Voi plăti eu toate materialele, dar îmi trebuie mai întâi autorizaţie de la administraţie", a spus Cătălin.

Cătălin îşi parchează motocicleta la etajul 3

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite