Investiţii pe vreme de criză: Zoo şi maluri înverzite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei ar putea investi în următorii patru ani peste 83 de milioane de lei (aproximativ 20 de milioane de euro) în Grădina Zoologică pentru extinderea adăposturilor pentru păsări de baltă şi exotice şi pentru amenajarea peisagistică.

UPDATE, ora 13.50

Primarul general Sorin Oprescu le-a propus astăzi la începutul şedinţei consilierilor municipali scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului care prevedea investiţii de circa 20 de milioane de euro în extinderea Grdinii Zoologice Băneasa. „În condiţiile în care azi-dimineaţă am primit hotărârea Guvernului prin care din veniturile Primăriei se iau 23%, problema se pune de supravieţuire. Păsărelele exotice mai pot aştepta“, a subliniat Oprescu.

Proiectul urmează să fie supus aprobării consilierilor municipali în şedinţa de astăzi.

O altă investiţie pe care municipalitatea se pregăteşte să o facă este de 80.000 de euro pentru a afla cât costă înverzirea acoperişurilor şi a malurilor Dâmboviţei. Se va organiza o licitaţie pentru a desemna firma care va găsi soluţii pentru plantarea de arbori şi plante pe terasele blocurilor fără să fie afectată rezistenţa acestora.

De asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi se află 20 de PUZ-uri (Planuri Urbanistice Zonale). Reprezentantul asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul“, Nicuşor Dan, susţine că 12 dintre acestea sunt ilegale. În replică, arhitectul-şef, Gheorghe Pătraşcu, susţine că acele PUZ-uri nu au apucat să fie discutate de consilieri înainte de schimbarea legii, proprietarii s-au adresat justiţiei, iar acum se încearcă o renegociere a lor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite