VIDEO Învăţătoarea Cristiana Anghel a ieşit astăzi din grevă: “Dacă este nevoie mai intru de o sută de ori în greva foamei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Învăţătoarea Cristiana Anghel a decis să renunţe la greva foamei astăzi, în a 70-a zi de protest. Medicii o vor ajuta să intre într-un regim de normal de alimentaţie.

Update ora 12.00

 "Dacă este nevoie mai intru de o sută de ori în greva foamei. Mă întristează întristează faptul că guvernanţii sunt inflexibili şi nu au negociat nimic", a mai spus învăţătoarea în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o cu ocazia ieşirii din greva foamei.

Update, ora 11.25

"M-am simţit rău. Dacă mai stăteam o săptămână în grevă, muream", a declarat învăţătoarea, mulţumind Părintelui Ioan pentru sfaturi.

Update, ora 11.20

"Dacă vrem să devenim o ţară normală, trebuie să-i înţelegem pe cei de lângă noi, să le arătăm unde au greşit, să încercăm să devenim oameni", a spus învăţătoarea la conferinţa de presă, la Institutul Paulescu.

Update, ora 11.15

"Au fost multe voci care au spus că nu sunt prima care face greva foamei: "femeia asta vrea bani", spuneau unii. Nu a fost vorba de aşa ceva. Problema e de legalitate. În 2008, aveam o hotărâre pe care Ministerul Finanţelor refuza să o pună în execuţie şi am recurs la această formă de protest", a declarat astăzi Cristiana Anghel.


Meniul din prima zi de după greva foamei

După 70 de zile de chin, învăţătoarea a decis că trebuie să renunţe la gestul extrem deoarece, spune ea, dacă ar continua următoarea perioadă i-ar putea fi fatală. Cristiana Anghel a decis să revină la un regim normal de viaţă şi alimentaţie şi spune că deocamdată se simte bine.

“Aşa-zis regim normal de alimentaţie pentru că nici înainte de a intra în grevă nu mâncam decât anumite alimente şi din meniul meu era exclusă mâncarea procesată, gătită. Deocamdată voi mănca doar două mere coapte pe zi, fără coajă şi sâmburi şi patru linguriţe de iaurt pe zi”, ne-a spus Cristiana Anghel în această dimineaţă.

"Nici nu apucasem să reintroduc toate alimentele în dieta mea, după ultima grevă de acum doi ani"

Învăţătoarea ne-a povestit că a renunţat la unele alimente deoarece înainte de greva de anul acesta, care a durat 70 de zile, a mai stat în greva foamei în urmă cu doi ani, pentru 38 de zile. Când a început a doua grevă, Cristiana Anghel nici nu apucase să reintroducă toate alimentele în dieta sa.

"Nu mai ştiu cum sunt sarmalele, sosurile, ciorbele şi în general tot ceea ce înseamnă mâncare procesată. Fiecare fel de mâncare revine treptat în meniul unui om care nu a mâncat atât de mult timp. Atunci am stat doar 38 de zile în grevă şi nu am mai putut apoi să revin la alimentaţia dinainte. Acum sunt sigură că va dura mult mai mult recuperarea", a mai spus învăţătoarea.

Funeriu salută decizia învăţătoarei, dar salariile cadrelor didactice rămân mici

Învăţătoarea a intrat în greva foamei ca formă de protest faţă de neaplicarea majorării salariale cu 50% a personalului din învăţământ, lege aprobată de Parlament, şi faţă de decizia Guvernului de a micşora salariile cadrelor didactice cu 25%.

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu,a salutat decizia cadrului didactic de a renunţa la forma de protest care îi pune viaţa în pericol.

„Am invitat-o deja pe doamna Anghel, ca, imediat ce starea de sănătate i-o va permite, să avem o discuție la minister, astfel încât și ea să fie parte a soluției și a viitorului. Punctele de vedere ale domniei sale sunt foarte importante pentru noi”,  a declarat ministrul Daniel Petru Funeriu.
Decizia învăţătoarei este salutată şi de federaţiile sindicale din Educaţie, care deşi pe perioada protestelor în faţa ministerulu au susţinut-o au făcut şi apeluri ca aceasta să renunţe la greva foamei.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite