Interzis pentru şoferi pe linia tramvaiului 21!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii grăbiţi nu mai pot să taie calea tramvaiului 21 după ce Administraţia Străzilor a montat, vineri seară, separatoare de trafic între capătul tramvaiului de pe şoseaua Colentina, continuând spre Piaţa Obor, până la intersecţia bulevardului Carol cu Calea Moşilor.

„Intenţionăm să montăm separatoarele pe tot traseul tramvaiului, însă vom mai aştepta două săptămâni pentru ca şoferii să se obişnuiască cu noile restricţii. Nu vor mai putea parca pe prima bandă pentru că li se vor ridica maşinile“, ne-a decalarat Alina Roman, directorul Administraţiei Străzilor.

Traseul a fost ales tocmai pentru că zona este foarte aglomerată, iar maşinile încalcă de regulă lina continuă pentru a întoarce sau depăşi coloana de la semafor. „Prin montarea acestor separatoare urmărim, pe lângă fluidizarea transportului public şi asigurarea unei căi de rulare alternative pentru vehicule de urgenţă precum salvare, poliţie sau pompieri.

De asemenea, sperăm că astfel vom reduce numărul accidentelor cauzate de depăşiri neregulamentare şi de întoarceri pe liniile de tramvai“, a mai spus Roman. Până acum, tramvaiul parcurgea cele 14 staţii, cu lungimea totală de maximum 7 kilometri, chiar şi în 70 de minute, deşi timpul planificat este de 42 de minute.

Directorul Administraţiei Străzilor a mai declarat că acest proiect de creare a culoarelor unice pentru liniile de transport în comun va fi extins şi pe alte trasee. „Vrem să vedem cum va influenţa circulaţia acest proiect-pilot, iar apoi vom avea în vedere şi alte linii“, a declarat Roman. Pentru cei 15.000 de separatori de trafic montaţi până acum, Administraţia Străzilor a plătit 3,5 milioane de lei (aproximativ 830.000 de euro).   

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite