Interlopii care fac legea în Ilfov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localităţile din jurul Capitalei sunt controlate de interlopii bucureşteni. Judeţul Ilfov este locul unde s-au născut unii dintre cei mai periculoşi lideri ai mafiei bucureştene. De asemenea, a devenit depozitul unde interlopii îşi ascund marfa ilegală.

Vasile Fierbântu, zis Sile Peitroi, unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi din sectorul 3, face legea şi în comunele ilfovene Glina şi Popeşti-Leordeni. Printre activităţile infracţionale preferate de interlop se numără şantajele, extorsiunile şi tâlhăriile.

Un alt clan, cel al Luptătorilor, a fost spart de către poliţişti şi o mare parte din lideri au ajuns după gratii anul trecut. Gruparea are însă în continuare influenţă atât în sectorul 6, cât şi în localităţi învecinate, precum Domneşti, Ciorogârla, Dragomireşti şi Chiajna.
Capii Luptătorilor, Eugen Preda şi fratele lui, Adrian, au fost reţinuţi pentru că au coordonat cel mai mare furt de armament comis vreodată în România.

Acţiunea s-a petrecut la Ciorogârla, în luna ianuarie a anului trecut. Între timp, Adrian a fost eliberat, dar Eugen se află în continuare în puşcărie.

Chitila, parcul maşinilor furate
La nord de Bucureşti, în localităţile Mogoşoaia şi Chitila, jupâni sunt membrii unuia dintre cele mai puternice grupări care se ocupă cu furturi de maşini de lux, clanul Geamănu.
   
În urmă cu un an, patronul din Ghencea, Gigi Becali, a căzut victimă clanului când Mercedes-ul S500 i-a fost furat din faţa restaurantului nepotului său. Latifundarul a reuşit să-şi recupereze foarte repede bolidul, însă fără ajutorul poliţiei, ci prin oamenii lui.

Tot în localitatea Chitila acţionează şi gruparea Sadoveanu, cunoscută şi sub numele Belgienii. Membrii sunt renumiţi pentru activitatea lor infracţională care variază de la trafic de carne vie, proxenetism şi răpiri până la furturi de maşini şi din locuinţe, tâlhării şi trafic de droguri. Aceştia controlează şi activitatea infracţională din oraşele Otopeni şi Tunari.

Pantelimonul, casa Caranilor
Oraşul Pantelimon este printre puţinele localităţi ilfovene unde mafia bucureşteană nu a întrecut în supremaţie familiile băştinaşe de ţigani.

Astfel, clanurile Caran, Tostaua şi Mogoş sunt grupările care blochează extinderea interlopilor din Capitală spre est. Dintre mafioţii ilfoveni, doar Caranii trec graniţa în Bucureşti, în special în cartierul Colentina din sectorul 2. Tot ei au „acoperire“ şi în localităţile Dobroeşti şi Voluntari.

Gemenii, şefi şi în Otopeni
•    Clanurile Geamănu şi Sadoveanu, unele dintre cele mai importante grupări interlope din România care se ocupă de furturi de maşini de lux, „fac legea“ în oraşul Chitila. Localităţile Mogoşoaia, Otopeni şi Tunari sunt, de asemenea, sub controlul interlopilor.

•    Clanurile Caran, Mogoş şi Tostaua se ocupă de cămătărie, şantaj şi proxenetism în Voluntari, Dobroeşti şi Pantelimon.
•    Clanul Sile Pietroi este şef peste localităţile Glina şi Popeşti-Leordeni şi se ocupă, în mare parte, de tâlhării şi şantaje.

•    Comunele din sudul Capitalei, Jilava, Vidra şi Berceni sunt în subordinea brigăzii Gruia, care se ocupă de taxe de protecţie şi comerţ ilegal cu fier vechi, dar şi cu transportul între comunele ilfovene.
•    Clanul Vasiloi, care se ocupă cu traficul de persoane are influenţă în localităţile Bragadiru şi Măgurele.

•    Luptătorii, deşi o mare parte dintre ei sunt închişi, fac legea în Domneşti, Chiajna, Ciorogârla şi Dragomireşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite