Bucureşti: Înghesuială la paşapoarte biometrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De dimineaţă, bucureştenii au stat la rând pentru înscrierea la primele acte cu cip implementat. Tot de astăzi, locuitorii din Capitală nu vor mai primi paşapoarte simple, aşa cum erau obişnuiţi, ci doar biometrice.

Cei care totuşi refuză să-şi facă noile acte în acest format, sunt nevoiţi să meargă în cele şase judeţe din ţară unde încă se mai eliberează varianta clasică a paşapoartelor.

Cel mai apropiat oraş de pe lângă Bucureşti unde se primesc cereri pentru paşapoartele vechi este Alexandria, judeţul Teleorman.
Până la ora 10.00, după două ore de la deschiderea sediului Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor, situat în apropiere de Bulevardul Dacia, au fost înregistrate doar cinci cereri, deşi lumea era ticsită în sala de aşteptare.

Funcţionarii au explicat că procesul de înscriere durează foarte mult din cauza chestionarului oral, a amprentării digitale şi a fotografierii.
Noua carte de călătorie se eliberează în termen de 14 zile, faţă de 3 zile, cum se eliberează cea temporară, şi costă 266 de lei.

Posesorii de buletine noi de identitate trebuie să se prezinte şi cu certificatul de naştere atunci când işi depun cererea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite