Infecţia de la CF2, „tratată” cu demiteri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru şefi din cadrul Spitalului CF2 au fost demişi astăzi, după ce două paciente au contractat un bacil din spital. Amelia Antoniu, solista de la Teatrul Naţional de Operetă, se simte mai bine. Starea celeilalte paciente, însă, nu s-a îmbunătăţit deloc.

Avalanşă de demiteri în urma anchetei de la spitalul CF2. Comisia de experţi din ministerele Sănătăţii şi Transporturilor s-a reunit azi-dimineaţă, la ora 9.00. Tot în cursul zilei de astăzi urmează să fie făcute publice şi analizele care stabilesc cu ce tip de bacil au fost infectate femeile.

Primul demis, Cristian Gherase, şeful secţiei de Ginecologie a Spitalului CF 2, părea resemnat după luarea acestei decizii. „A fost o decizie internă a spitalului, ca urmare a celor întâmplate. Nu a aparţinut experţilor din ministere. Nu vreau să comentez mai mult“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, Cristian Gherase. Acesta a fost numit şef al Secţiei de Ginecologie în urmă cu câteva luni şi lucrează în Spitalul CF 2 de circa zece ani. Tot astăzi au fost înlocuiţi din funcţii şi trei coordonatori ai secţiilor de Terapie Intensivă, Medicină Internă şi Urologie. Este vorba despre doctorii Maria Petre, Sonia Vlădăreanu şi Constantin Niţoiu.

Celelalte paciente nu au fost controlate
Secţiile de Ginecologie, Neonatologie şi blocul operator au fost închise încă de săptămâna trecută, după ce două paciente, printre care şi solista Teatrului Naţional de Operetă, Amelia Antoniu, au făcut şoc septic în urma unor intervenţii chirurgicale. Potrivit reprezentanţilor din Ministerul Transporturilor, instituţie de care aparţine spitalul, zecile de persoane ale acestor secţii au fost transferate la alte maternităţi. Pacienţii nu au prezentat vreo simptamatologie şi nu li s-au făcut analize.

Soţii victimelor dau în judecată spitalul
Pacientele infectate au fost transferate la Spitalul Universitar. Starea sopranei Amelia Antoniu s-a îmbunătăţit. „Ieri a băut apă pentru prima dată de când este în spital. Astăzi, dacă medicii îşi dau acordul, îi vom da şi supă. Voi da în judecată spitalul şi pe vinovaţi. Aştept rezultatele anchetei şi apoi voi apela la toate organele abilitate: Colegiul Medicilor, Parchet“, a spus, azi-dimineaţă, soţul solistei, Niculae Gamenţ-Antoniu.

Dacă solista Teatrului Naţional de Operetă dă semne de însănătoşire, nu acelaşi lucru se poate spune despre Alice Preda (35 de ani), femeia căreia în urma infecţiei, i-a fost extirpat uterul. „Nicio ameliorare. Este în continuare sedată. În mod sigur voi da în judecată spitalul şi doctorii vinovaţi, ca să nu mai nenorocească şi alte persoane“, a spus soţul Gabriel Preda.

“Voi da în judecată spitalul şi pe vinovaţi” - Niculae Gamenţ-Antoniu, soţul Ameliei Antoniu

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite