Impozitele şi taxele locale pot fi plătite de astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diferenţa faţă de anul trecut este că taxele sunt mai mari, în medie, cu 19%. În Capitală, impozitele sunt cele mai mari din ţară.

Impozitele pe clădiri şi terenuri s-au majorat în acest an cu aproximativ 15 procente, iar impozitul pentru locuinţe reprezintă 0,1% din valoarea clădirii. Valoarea clădirilor solide, din beton sau cărămidă se calculează de la 806 lei pe metro pătrat, faţă de 702 lei, cât a fost în 2009. Pentru clădirile din lemn sau chirpici, baza de calcul porneşte de la 219 lei pe metro pătrat, faţă de 191 lei, cât era anul trecut.

Deţinătorii de terenuri intravilane vor plăti între 3.800 şi 8.900 de leo pentru un hectar, în funcţie de zona în care se află terenul. Cele mai mari creşteri de impozit se înregistrază la maşinile de putere mare, unde impozitul s-a majorat cu peste 20%. Astfel, pentru o maşină cu motor de 1,4 litri, taxa este de 56 de lei, iar pentru o maşină cu motor de 1,8 litri, trebuie plătiţi 162 de lei.

Taxele achitate integral până la sfârşitul lunii martie aduc bonificaţii de 7 procente. Există şi posibilitatea plăţii în două tranşe, până la 31 martie şi respectiv 30 septembrie, după care se aplică penalităţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite