Icoana, fereastra către Dumnezeu, purtată în procesiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Credincioşii s-au rugat în timpul slujbelor religioase care s-au organizat în Bucureşti şi în bisericile din toată ţara. Pentru sărbătorirea Duminicii Ortodoxiei sunt programate evenimente religioase care se desfăşoară la acest sfârşit de săptămână la Biserica Icoanei şi în Parcul Grădina Icoanei din Capitală.

Credincioşii au venit ieri la procesiunea cu icoane din jurul parcului, manifestare organizată de Arhiepiscopia Bucureştilor. 

După Sfânta Liturghie, preoţii au ţinut slujba de sfinţire a icoanelor, iar enoriaşii s-au rugat mai ales că se află şi în postul Paştilor. Ei pot participa şi astăzi, de la ora 12.00, la slujba religioasă şi la evenimentul intitulat „Lumina ortodoxiei – icoana, fereastră spre Dumnezeu“ care va fi marcat printr-o altă procesiune.

Bisericile strâng bani

Sărbătoarea este dedicată icoanelor şi a fost aleasă pentru prima duminică din postul Sfintelor Paşti. Preoţii spun că Duminica Ortodoxiei a fost instituită de către Sinodul de la Constantinopol pentru a sublinia biruinţa credinţei asupra iconoclasmului (erezie care susţinea că sfintele icoane nu trebuie cinstite). „Chiar dacă este sărbătoare şi este duminică, enoriaşii trebuie să ţină în continuare post.

Doar de Buna Vestire şi de Florii, credincioşii vor primi această dezlegare“, a declarat preotul Marius Zbârcea de la biserica Sfântul Nicolae din Capitală. În Duminica Ortodoxiei, în toate bisericile şi mănăstirile din Patriarhia Română se organizează colecte în bani pentru Fondul Central Misionar.

Sumele strânse sunt destinate activităţilor misionare de caritate ale Bisericii Ortodoxe Române. Sărbătoarea este inclusă în calendarul evenimentelor din 2010, proclamat de Sfântul Sinod drept anul omagial al Crezului Ortodox şi al conducerii ortodoxe române din cadrul Patriarhiei Române.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite