Hoţii de fier vechi lasă trenul în câmp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi-dimineaţă, mai multe trenuri personale au rămas în câmp, deoarece hoţii de fier vechi au furat linia de contact şi ancorele între localităţile Pantelimon şi Pasărea, din judeţul Ilfov. Potrivit Companiei Naţionale de Căi Ferate, trenurile ce făceau curse între Capitală şi Feteşti, Călăraşi şi Constanţa au fost oprite câteva ore în staţii. Fenomenul nu este unul singular, ci ia amploare, în ultima vreme to

Au fost furate linia de contact şi ancorele de pe ambele fire de circulaţie, de la kilometrul 19+900. Astfel, trenurile P 8031, R 680 şi P 8022 au fost oprite în staţiile apropiate unde au aşteptat reluarea traficului pe un singur unui fir de circulaţie.

Sâmbătă au furat linia de contact de la Fundulea

Ultimul incident de acest gen a fost raportat de reprezentanţii CFR chiar sâmbăta trecută, când hoţii au furat linia de contact între staţiile Brăneşti şi Fundulea.

Situaţia este reclamată de multă vreme şi de poliţiştii de la Transporturi Feroviare. Viorel Spînu, agent-şef al Postului de Poliţie Transporturi Feroviare din Lehliu-Gară, staţie de pe ruta Bucureşti-Nord Constanţa, confirmă faptul că  hoţii de fier vechi de pe traseele de cale ferată sunt cea mai mare problemă cu care se confruntă.

Cuprul din cabluri ajunge la centrele de colectare a fierului vechi

Centrele de colectare plătesc bine pentru fiecare metru, cu toate că ştiu exact provenienţa mărfii. Cei care cumpără de la hoţi plătesc între 20 şi 23 de lei pentru un metru de cupru, care cântăreşte aproximativ un kilogram.

Potrivit poliţiştilor, alte zone preferate de hoţii din Capitală sunt între Otopeni şi Mogoşoaia şi în Pantelimon, unde sunt câteva linii în conservare, adică pe care nu circulă trenuri în prezent, dar care funcţionează.

Pasagerii care plănuiesc în următoarele ore o călătorie pe rutele afectate de furt trebuie să solicite în staţiile CFR sau la telefon 021/9521 informaţii despre întârzierile survenite în circulaţia trenurilor de călători spre şi dinspre Bucureşti - Constanţa.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite