Falşi poliţişti, hoţi de „ierburi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei tineri au fost reţinuţi de Poliţie pentru tâlhărie în stil haiducesc. Metoda grupării era una de scenariu de film: se dădeau poliţişti şi îi tâlhăreau pe traficanţii de droguri legale.

Potrivit dosarului întocmit de poliţiştii bucureşteni, hoţii stabileau telefonic sau pe internet întâlnirile cu vânzătorii, iar apoi se vedeau în parcarea unui hipermarket şi a unui mall din Militari.

Odată ajunşi la locul întâlnirii, aceştia îi aşteptau pe „negustori” în parcare şi în momentul când coborau din maşină, tinerii îi ameninţau cu o brichetă în formă de pistol şi strigau „Poliţia! Poliţia!“, dându-se oameni ai legii.

Prejudiciul: 60 de pliculeţe cu plante etnobotanice

Cele patru persoane tâlhărite au făcut plângeri la poliţie, oamenii legii organizând mai multe descinderi în Bucureşti, în urma cărora i-au prins pe tâlhari. Robert (22 de ani) şi Dragoş (20 de ani) au fost reţinuţi în sectorul 5, iar Alexandru (20 de ani) într-un hotel din Capitală. Cei trei au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile. Tinerii au furat peste 60 de pliculeţe cu plante etnobotanice, valoarea totală a prejudiciului ridicându-se la aproximativ 65.000 de lei.

„Am auzit ce s-a întâmplat şi nu e bine de loc. Eu, după ora 20.00, închid uşile şi servesc la geam“, a spus un vânzător de la un magazin de iarbă legală, din cartierul Militari. El a adăugat că are cunoştinţe care au păţit cazuri asemănătoare: „O prietenă care vinde la alt magazin s-a trezit cu un drogat peste ea. A ameninţat-o cu un cuţit şi a furat cât a apucat“.







București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite