Bucureşti: Grupare infracţională specializată pe credite bancare, anihilată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O grupare infracţională formată din 21 de persoane specializată în obţinerea de credite bancare folosind documente falsificate a fost destructurată de poliţiştii din sectorul 6.

Agenţii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din sectorul 6 au documentat în perioada august - noiembrie 2009 activitatea infracţională desfăşurată de o grupare formată din 21 de persoane.

Gruparea era specializată în obţinerea de credite bancare de la mai multe unităţi bancare de pe raza Bucureştiului, folosind în acest sens documente falsificate, conform unui comunicat emis de Poliţia Capitalei.

În urma investigaţiilor, s-a stabilit identitatea membrilor grupării, a locurilor şi mediilor frecventate,    

La data de 3 decembrie lucrătorii din cadrul Poliţiei Sector 6 - Serviciul de Investigare a Fraudelor împreună cu lucrători din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale Secţiile 20, 21, 22 şi 25 Poliţie au început percheziţiile domiciliare pe raza Municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov.

Gaură de 350.000 de euro în buzunarul băncilor
Au fost identificate şi ridicate contracte de muncă, acte adiţionale, adeverinţe de venit, fişe fiscale, încheiate în numele unor diverse societăţi comerciale, pentru diferite persoane; ştampile confecţionate în numele a diverse societăţi comerciale, în numele Administraţiei Finanţelor Publice, a  unor funcţionari ai ITM Bucureşti, toate falsificate.

Prejudiciul cauzat de această grupare este de 350.000 de euro. Faţă de una dintre membrele grupării, Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, ceilalţi 20 de invinuiţi se cercetează în stare de libertate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite