Bucureşti: Groapă de gunoi improvizată între blocuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proaspeţii proprietari din blocurile de pe Calea Văcăreşti, inaugurate anul trecut, se plâng de faptul că vederea le este stricată de maldărele de moloz de lângă blocurile lor. Căruţaşii au transformat în groapă de gunoi terenul viran de lângă complexul imobiliar Asmita Gardens.

De vină sunt căruţaşii care adună reziduurile din construcţii din alte cartiere şi le aruncă pe terenul de lângă Asmita Garden.

„Vin rromi cu căruţele şi aruncă tot felul de gunoaie pe terenul viran de lângă blocuri. În general aduc resturi din construcţii pe care le adună din alte cartiere”, spune Valentin, un tânăr mutat de curând în blocul T7 din complexul Asmita.

Primăria nu răspunde solicitărilor

Administratorul clădirilor, Elena Gherghe, spune că a trimis o petiţie pe adresa de mail a Primăriei Sectorului 4 încă de la începutul lunii decembrie, dar nu a primit răspuns nici până acum.

„La solicitarea unui locatar, am trimis o petiţie către primărie din poziţia de simplu cetăţean la data de 9 decembrie, anul trecut. Nu am primis niciun răspuns nici până astăzi”, explică Elena Gherghe.

Responsabilii cu paza complexului imobiliar spun că i-au surprins de mai multe ori pe oamenii care aruncă gunoaiele la nici 30 de metri de cabinele lor, dar nu au acţionat pentru că nu este de competenţa lor.

„Noi nu putem decât să sunăm la Poliţia Comunitară şi să sesisăm. Poliţia Comunitară îi amendează, dar ei îşi văd de treabă în continuare. Sunt convins că nu îşi plătesc amenzile”, zice Olteanu, şeful pazei complexului.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 spun că nu pot interveni în niciun fel, pentru că terenul în cauză nu face parte din domeniul public. „Noi am mai făcut intervenţii în această zonă pentru a-i evacua pe rromi care şi-au ridicat case din cartoane, dar au fost nişte cazuri particulare.

În cazul căruţaşilor care aruncă gunoaie nu putem interveni, pentru că terenul de lângă complex este partcular. Mai toate terenurile din zonă sunt retrocedabile sau în curs de retrocedare şi noi nu putem salubriza un teren privat din bani publici”, susţine purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 4, Cristina Popa.     


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite