Grădina Botanică sărbătorită cu o expoziţie de flori exotice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orhideele sunt vedetele evenimentului care marchează 150 de ani de când Grădina Botanică există în Capitală. Până în toamnă, aici vor avea loc tot felul de acţiuni ecologice, iar copiii vor fi învăţaţi să protejeze mediul.

Cel mai liniştit, verde şi plăcut loc din Capitală va împlini în luna noiembrie 150 de ani de existenţă, dar reprezentanţii Grădinii Botanice au pregătit mai multe evenimente care se vor întinde toată vara. În această dimineaţă, a fost inaugurată o expoziţie de flori exotice, iar frumoasele orhideele pot fi admirate de vizitatori.

„Colecţia ne-a fost donată şi amenajată într-o parte a serei care se află în folosinţă pentru că restul se află în reabilitare din 2008”, a declarat biologul Adela Boieriu. Frumoasele plante printre care se află şi orhideea-fluture sau orhideea-molie sunt îngrijite de angajaţii Grădinii Botanice care pot da şi sfaturi iubitorilor de flori.

„Orhideele au nevoie de condiţii deosebite. Cele de pe piaţă pot fi ţinute în apartament, dar cele pe care le vedeţi înfloresc de mai multe ori pe an şi pot fi vizitate toată luna aceasta, dar au nevoie de umiditate şi un anumit tip de lumină”, a mai spus biologul.

În această dimineaţă, grupuri de copii din Vrancea au putut admira în premieră expoziţia de plante exotice, iar mulţi dintre ei au păşit pentru prima dată în viaţa lor în Grădina Botanică. “Nu am mai văzut aşa ceva până acum şi  sunt splendide florile”, a declarat Andreea (10 ani).

Concurs de fotografii

Conducerea Grădinii Botanice a pregătit o serie de activităţi educative pentru copii şi va lansa şi un concurs de fotografie care se va încheia în toamnă.

„Vom organiza şi un atelier cum se fotografiază florile în detaliu, iar cîştigătorul va fi premiat şi cu cele mai frumoase imagini se va organiza o expoziţie”, a declarat directorul Grădinii Botanice, prof. dr. Anca Sârbu.

Vor mai fi amenajate şi alte expoziţii florale printre care una de crizanteme şi se doreşte publicarea unei cărţi despre Grădina Botanică ce nu a mai fost publicată în ultimii 35 de ani şi care va fi tot pentru aniversarea Grădinii Botanice, una dintre puţinele locuri pline de verdeaţă din Capitală.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite