Golden Blitz: de la birou la şpriţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Faimosul local frecventat de politicieni va fi transformat într-o clădire cu şapte niveluri, care va cuprinde, pe lângă un restaurant, şi birouri. Localul trebuia să fie finalizat în noiembrie 2009. Cu toate că firma care se ocupă de construcţie, Euroconstruct Trading 98 SRL, aparţine proprietarilor restaurantului, până în momentul de faţă a fost ridicat doar scheletul clădirii.

Restaurantul Golden Blitz, situat la intersecţia Strada Răzoare cu Bulevardul Timişoara, a devenit faimos la începutul anilor 2000, fiind frecventat de mulţi politicieni, printre care şi de actualul preşedinte al României, Traian Băsescu, pe atunci primar de Bucureşti.
În luna februarie a anului trecut, restaurantul a fost dărâmat din temelii. Deşi se zvonea că ordinul venise de undeva de sus, de la Primăria Capitalei, cei doi proprietari au declarat că l-au dat jos pentru că vroiau să mărească capacitatea localului şi a locurilor de parcare.

Restaurantul trebuia să fie gata acum şapte luni

Cei doi afacerişti nu au glumit: de la un simplu restaurant au ridicat un imobil cu şapte niveluri (două la subsolul clădirii, parter şi patru etaje), destinat, conform panoului de realizare a lucrării, creării de spaţii pentru birouri.
Lucrările de construcţie au început în martie 2009, iar clădirea trebuia să fie gata în opt luni, adică la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut. Nici până astăzi lucrările nu au fost terminate: a fost ridicat scheletul imobilului, dar etajele nici măcar nu au fost compartimentate.


„Am înţeles că nu mai sunt bani“

„Nu se ştie deocamdată unde vor fi birourile şi unde va fi restaurantul. Am înţeles că va fi şi o bancă. Din câte ştiu, localul va fi la parter, dar nu este nimic sigur. Am înţeles că nu mai sunt bani“, a spus ieri-dimineaţă un muncitor de la firma Euroconstrct Trading ’98 SRL.
Lucrătorii nu au ştiut când va fi gata restaurantul, iar reprezentanţii Golden Blitz nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei.

Golden Blitz de la Titulescu, adăpost pentru boschetari


Cel de-al doilea restaurant Golden Blitz din Capitală, situat pe Şoseaua Nicolae Titulescu, care aparţine aceloraşi doi proprietari, Sorin Vulpescu şi Dan Beşciu, este închis din vara lui 2008, potrivit preşedintelui Asociaţiei de Proprietari al blocului la parterul căruia care a fost construit, Andrei Răiescu.
Acum, locul unde a fost restaurantul a fost lăsat în paragină. Deasupra geamurilor fumurii, unde este trecut mesajul „De închiriat“ şi este lăsat un număr de fax, se vede încă inscripţia cu numele restaurantului. În faţa fostului local se adună oamenii străzii în fiecare seară. Aceştia şi-au făcut adăpost chiar la intrarea din faţa fostului local de lux.

Golden Blitz Taxi

Cu toate că cele două restaurante au fost lăsate de izbelişte, în urmă cu trei luni, patronii localului şi-au înregistrat propria firmă de taxiuri, Golden Blitz, ce include 33 de autoturisme.

Episoade celebre la Golden Blitz

•    Anul 2005. Preşedintele Traian Băsescu începe să frecventeze restaurantul alături de consilierele prezidenţiale.
•    Anul 2006. Patronul echipei de fotbal Steaua, Gigi Becali, a sărbătorit alături de preşedintele Băsescu calificarea în semifinalele Cupei UEFA.
•    Anul 2008. Mai mulţi politicieni, în special din PDL, s-au întâlnit la restaurantul de la Răzoare pentru a pune la cale bătălia pentru câştigarea Primăriei Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite