Bucureşti: Ghişeul Unic vine odată cu apa caldă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce responabilii din Primăria Capitalei susţin că Ghişeul Unic va fi gata în maximum trei luni, şeful echipei de muncitori care lucrează acum la consolidarea sediului spune că lucrarea va dura şase luni. 

A şasea echipă de constructori a început săptămâna aceasta să consolideze subsolul blocului 42 de pe Bulavradul Regina Elisabeta, în care va funcţiona Ghişeul Unic.

Imobilul este situat peste drum de sediul Primăriei Generale, iar locatarii au sesizat problemele generate de abandonarea şantierului redactorilor „Adevărul de Seară”.  A doua zi de la publicarea cazului (marţi, 9 februarie), municipalitatea a decis reluarea lucrărilor.

Oamenii sunt însă în continuare afectaţi de „defrişarea” subsolului, în sensul că sistemul de încălzire nu mai funcţionează normal. Astfel, au de ales: apă caldă sau căldură! Au ales căldura, iar administratorul a decis ca apa caldă să fie furnizată doar patru ore pe zi, de la 13.30 la 17.30.   

Cine a întârziat lucrările
Inginerul de şantier, Ionel Păpară, spune că lucrarea începută acum trei ani se va termina în şase luni. „Când e vorba de astfel de consolidări nu ştii peste ce dai, aşa că va mai dura construcţia. La cutremurul din 1977 fundaţia blocului s-a deplasat şi treaba este complicată. Doi stâlpi au fost rupţi şi trebuie cămăşuiţi, iar finisajele nu sunt grozave“, a spus ieri Păpară.

De cealaltă parte, Bogdan Hreapcă, şeful Direcţiei de Investiţii din Primărie are un alt termen de finalizare a lucrării: maximum trei luni. „ Va fi gata după ce reuşim să punem geamurile şi asta se va întâmpla în maximum trei luni. Marea întârziere a acestei lucrări este din cauza expertizei  care nu s-a făcut de la început. Am fost nevoiţi să oprim lucrările pentru a controla totul şi apoi am început. Eu ştiu ce zic“, spune Hreapcă.

Funcţionarul îi asigură pe locatari că nu vor fi afectaţi deloc, însă realitatea îl contrazice. Oamenii suferă de frig în apartamentele de deasupra şantierului. „Nici în ziua de Crăciun n-am avut apă caldă şi căldură, ca oamenii normali! Totul e la program. Dacă nu eşti acasă între ora 13.00 şi 17.00, eşti terminat. Apă caldă ioc, iar caloriferele doar amorţite”, a spus Magda (30 de ani), chiriaşă într-unul dintre apartamentele imobilului 42.

De trei ani, administraţia blocului 42 a făcut demersuri pentru a rezolva situaţia în care trăiesc locatarii. „Sper să rezistăm aşa până când termină muncitorii în subsol“, a spus, ieri, Florian Ţoropoc, administratorul blocului 42.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite