Garda Financiară anchetează “bibliotecile” lui Oprescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii a două terase bucureştene figurează ca fiind beneficiari a două contracte cu Primăria Capitalei în proiectul „Biblioteci în aer liber“. Garda Financiară susţine că investiţiile s-au făcut doar pe hârtie.

Bibliotecile în aer liber de pe terasele „Boema“ şi „Tête-à-tête” nu există, deşi în documentele municipalităţii figurează investiţii de 35.500 de euro.

Sticle, nu cărţi

Afacerea s-a derulat prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), condusă de către Radu Popa (36 de ani), subordonatul primarului Sorin Oprescu (58 de ani). Este vorba despre acelaşi Radu Popa care a dispus cumpărarea ceasurilor stradale, placate cu aur, dar despre care nu mai ştia pe unde sunt. În cazul bibliotecilor, ALPAB şi firma de construcţii refuză orice explicaţie, în timp ce reprezentanţii restaurantului Boema afirmă răspicat: nu a existat nicio astfel de renovare.

Ambele contracte de amenajări, semnate în aceeaşi zi, prevăd ca obiectiv renovarea unor biblioteci, fără a se preciza însă natura acestora sau locul în care sunt situate. Valoarea totală a contractelor s-a ridicat la 35.500 de euro, Pe devize însă, obiectivul lucrărilor a fost schimbat într-o terasă - „Tête-à-tête", situată în Parcul Herăstrău din Capitală, şi un restaurant - „Boema", aflat în cartierul Aviaţiei, din partea de nord a Bucureştiului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite