Gabriel Solomon îmbină ciclismul cu maratonul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul a început să alerge pentru a scăpa de kilogramele în plus, iar în scurt timp a participat la competiţii de maraton, mountain bike şi duatlon (alergare şi cursă de biciclete).

Gabriel a fost în timpul facultăţii în America, prin programul destinat studenţilor „Work&Travel“, de unde s-a întors „cu un rucsăcel de ţesut adipos“ şi asta pentru că petrecea foarte mult timp în faţa calculatorului. „M-am hotărât să încep să alerg. Prima oară nu am reuşit decât vreo 5 - 6 minute, după care abia mai respiram. Am ieşit timp de o săptămână în fiecare zi şi am ajuns să alerg 5 - 6 kilometri, nu eram obosit şi aveam parcă mai multă energie“, îşi aminteşte Gabi.

S-a ambiţionat şi a decis să vadă cât de mult poate alerga şi, într-o seară, a găsit un forum pe net unde se anunţa maratonul internaţional Bucureşti. A început să se antreneze, iar fiecare competiţie a început să fie o nouă provocare.

Aleargă un maraton în trei ore

A participat la semi maratoane la Sf. Gheorghe şi Bucureşti, unde a obţinut un timp bun, iar la primul maraton a terminat în 3 ore şi 19 minute. În doar doi ani a strâns în palmares participări la cinci maratoane, în Romania, Paris, Berlin şi Roma şi alte trei semi-maratoane în ţară. Apoi a descoperit şi bicicleta şi a combinat sporturile, mai ales că muntele a început să-l atragă tot mai mult. Aşa că nu s-a dat înapoi când a fost vorba de maratoane de mountain-bike (MTB) şi duatlon (alergare şi MTB).

image

Gabriel spune că nu merge la concursuri pentru medalii, iar la concursurile de maraton de şosea, concurenţa este mare, primele locuri fiind luate de atleţii profesionişti. „ Pentru performanţă trebuie să ai multe ore de antrenament. O fac pentru mine, pentru sentimentul de bucurie pe care îl am când termin cu bine o cursă, cu atât mai mult când reuşesc să-mi îmbunătăţesc recordurile personale“, spune tânărul. Încearcă să se menţină în primii 10% dintre concurenţi. Singurul premiu obţinut a fost cel de la „Carpathian Adventure“ din 2009, unde a obţinut locul 2 cu echipa „Getica“, la amatori.
Impresionat de alţi concurenţi

A fost impresionat de momentele în care concurenţi se opreau să-i ajute pe alţii care aveau probleme, iar la Paris a alergat alături de un maratonist orb pentru câteva sute de metri sau alături de alergători care au împins un cărucior în care era un copil diagnosticat cu o boală incurabilă a cărui ultimă dorinţă a fost să participe la un maraton.

image

Întrebări şi răspunsuri

Cu ce îţi mai ocupi timpul liber?
De curând am descoperit şi board-games împreună cu un coleg de la serviciu. Singurul mod de a explica ce jucăm este un fel de monopoly, dar cu alte reguli şi teme (mitologice, strategie, de război ). Pare destul de copilăresc, dar sunt destul de distractive şi le prefer în loc să stau la o bere sau să bârfesc fotbal şi politică.

Care este cea mai bună zonă din România unde poţi face cros şi mountain bike?
România are foarte multe zone frumoase unde se poate alerga şi unde se poate face mountain bike. E mai important să fii aproape de casă ca să petreci cât mai puţin timp pe drum şi cât mai mult pe poteca de munte.

Ce-i place
„Paradoxal, una dintre pasiunile mele este şi job-ul meu, cel de programare web. Deşi am terminat inginerie economică lucrez ca programator într-o agenţie din Bucureşti. Îmi mai place să călătoresc, lucru pe care îl îmbin cu pasiunea pentru alergare“, spune Gabriel.

Ce nu-i place

„Îmi este greu să dau un răspuns. Sunt mai multe lucruri care îmi displac, dar nu cred că sunt aşa relevante“, mai spune tânărul.
 
Profil

Născut: 9 septembrie 1984, Bacău
Studii: Universitatea Bacău, specializarea Inginerie Economică, promoţia 2008
Experienţă: Participă la competiţii de 2 ani
Familie: Este necăsătorit, are trei surori mai mici

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite