Vijelie şi grindină în Capitală după 33 de grade Celsius

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După vremea caniculară, brusc în Capitală a izbucnit furtuna. Meteorologii avertizează că aceasta va dura cel puţin o oră, timp în care vântul suflă cu 100 de kilometri pe oră şi este însoţit de grindină.

„În acest moment nu există probleme cu inundaţiile în Bucureşti. În zona Aviatorilor a fost smuls un copac şi unul în Mihai Bravu. Traficul maşinilor şi cel pietonal nu au fost grav afectate. Din fericire nu existe, doar pagube materiale. O maşină avariată pe care a căzut un copac“, a declarat şi Anca Onofrei, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

Update: 17.20: Echipele de pompieri se află în aceste momente pe străzi şi ridică crengile căzute din cauza vântului puternic. Cele mai afectate zone au fost Doamna Ghica, Colentina şi Mihai Bravu. Nu se ştie încă dacă sunt şi persoane rănite.

Update: 16.40: Străzile Capitalei sunt pline de crengi rupte de vânt. Acestea îngreunează de asemenea circulaţia auto, iar altele au provocat pagube.

UPDATE 16.32: Din cauza ploii şi a grindinii vizibilitatea în trafic este redusă. Poliţia Rutieră le recomandă şoferilor să circule cu foarte mare atenţie.

Mai citeşte: Furtună pe Autostrada Soarelui- circulaţia blocată

Meteorologii de la Administraţia Naţională de Meteorologie au anunţat că furtuna se va manifesta în zona judeţului Ilfov, inclusiv în municipiul Bucureşti. Specialiştii spun că se vor semnala: intensificări de vânt cu aspect de vijelie, condiţii de grindină, averse şi descărcări electrice. Vremea severă este prognozată până la ora 16.55.

image

„În aceste zile caniculae, persoanele sensibile, copii, persoanele în vârstă, diabetice, resimt foarte greu această creştere a temperaturii ambientale. În perioada caniculară a zilei trebuie evitate plimbările în soare, activităţile care presupun efort fizic. Se recomandă îmbrăcămintea din fibre naturale, in , bumbac, mătase naturală. De asemenea consumul de apă", a declarat Alis Grasu, purtător de cuvând Ambulanţa Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite