Bucureşti: Funcţionarii publici, a treia oară în stradă în trei luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 250 de funcţionari publici au protestat în faţa Guvernului, azi-dimineaţă, pentru a treia oară în acest an.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de micşorarea salariilor, de neplata orelor suplimentare şi de nerespectarea contractelor colective de muncă.Oamenii au venit „înarmaţi“ cu bannere, steaguri şi fluiere, dar şi cu talăngi confecţionate chiar de ei, din metal.

„Talanga asta în care voi bate continuu reprezintă salariile noastre, sporul pe vechime, orele suplimentare şi tichetele cadou. Auziţi, sună a gol! Sunt secretară la Primăria Capitalei, am luat 700 de lei luna asta. Din aceşti bani trebuie să plătesc şi chirie şi întreţinere şi mâncare. Nu ne ajung!“, a spus Nuţi Răducanu.

De asemenea, sindicaliştii mai reclamă nerespectarea de către Guvern a hotărârilor judecătoreşti prin care instanţele recunosc drepturile angajaţilor din sistemul public şi prin care obligă angajatorul să le plătească acestora drepturile legale.

Ameninţă cu greva generală în mai

În cele două ore de protest din centrul Capitalei, oamenii au ameninţat că, în cazul în care nu se va lua nicio măsură, se vor ţine de cuvânt şi vor declanşa greva generală programată pentru luna viitoare.

„Astăzi este doar o atenţionare. Din mai intrăm în grevă generală. Vrem să ne ia în seamă, să nu mai cumpere avioane la mâna a doua, ci să ne mărească salariile care sunt momentan între 600 de lei şi 900 de lei. Vrem să se ţină de cuvânt şi să facă ceea ce au promis“, a declarat vicepreşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Valeriu Smadu.

Cei peste 200 de nemulţumiţi au venit din mai multe judeţe ale ţării, precum Argeş, Galaţi şi Prahova. 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite