Funcţionarii au căutat soluţie pentru grevă în integrame

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Holurile Primăriei Capitalei pe care într-o zi obişnuită s-ar călca în picioare sute de oameni au fost goale de dimineaţă, din cauza protestului de avertisment al funcţionarilor din administraţie, desfăşurat între 8:30 şi 10:30.

În mod uimitor, la această grevă nu s-a angajat tot personalul, pesemne că solidaritatea rămâne doar în cazul invitaţiilor la cafea pe care şi le fac angajaţii între ei într-o zi normală.
 
Astfel, funcţionarii erau împărţiţi în două tabere: cei care se relaxau pe holurile instituţiei ca la şezătoare şi alţii care avizau contracte şi completau maculatură într-un ritm infernal, ca într-o zi obişnuită de muncă.

Unii se luptau cu vrăjitoare, alţii cu ţigările

La parterul clădirii erau doar vreo 15 oameni care aşteptau de la liderul sindical al primăriei Capitale, Dumitru Gherdan, să preia iniţiativa unei dezbateri în faţa jurnaliştilor, pentru că ei „nu mai au nimic de zis“. „Suntem subiectul unui banc prost, parcă stăm şi vorbim pereţilor, nu ne aude nimeni“, a declarat nervos unul dintre manifestanţi.

La faţa locului a apărut şi Bogdan Hossu, preşedintele sindicatului CARTEL ALFA, care a mai animat spiritele plictisite. „Haideţi să strângem semnături, să nu fie o luptă după vrăjitoare, ci o acţiune sindicală cu forţa»! Pentru ca Guvernul să-şi respecte promisiunile“, a încheiat Hossu, şi el vizibil dezinteresat de acţiune, de vreme ce a părăsit întâlnirea imediat ce i-a sunat telefonul.

Deasupra grupului de iniţiativă, la etajul 2, funcţionarele depănau amintiri, beau cafea, iar altele, de plictiseală, se odihneau pe postamentele de marmură la o ţigară sau completau integrame.
 
Funcţionarii s-au împărţit în două tabere: unii care munceau şi alţii care protestau


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite