Florin Limbovici promovează „o altfel de mişcare!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul de 33 de ani a înfiinţat în Bucureşti prima asociaţie dedicată sporturilor inedite, „Pro Boulder Project“, care popularizează activităţi precum bouldering şi slackline.

În urmă cu zece ani, Florin a venit în Bucureşti la un concert şi de atunci nu a mai părăsit oraşul. S-a apucat de alpinism utilitar, a început să practice bouldering la prima sală din Capitală dedicată acestui sport, Ecran Club, şi s-a gândit că acest domeniu are nevoie de promovare.

„La noi este un sport relativ nou, de vreo trei ani am început şi noi să acordăm mai multă atenţie bouldering-ului, după ce ne-au deschis ochii prietenii din Piatra Neamţ şi cred că trebuie să afle toată lumea de acest minunat sport", spune Limbă, aşa cum este poreclit Florin de către prieteni.

El mai spune despre bouldering, mai exact despre căţăratul pe bolovani până la câţiva metri, că este uşor şi ieftin. „Nu ai nevoie decât papuci de căţărat, magneziu şi o saltea, în rest eşti liber", adaugă el. Anul acesta, Florin a început să lucreze la o asociaţie care să promoveze „o altfel de mişcare", cum spune chiar sloganul asociaţiei lui.

Astfel, alături de Mircea Struţeanu şi Radu Vârlan, Florin a înfiinţat „Pro Boulder Project", prima asociaţie dedicată acestui sport. Obiectivele asociaţiei sale au fost stabilite de la început, Florin organizând şi concursuri. „Obiectivul de anul acesta este să strâng fonduri pentru o sală de cursuri pentru începători, doar atât, nu pentru cei iniţiaţi deja", explică el.

Astfel, a luat naştere evenimentul curs-concurs „Pro Boulder Fun Contest", iar în fiecare săptămână participanţii sunt aşteptaţi la sala Ecran Club din Grozăveşti să înveţe să se caţere, dar şi să se întreacă cu alţi începători. „Fiecare etapă va avea câte un câştigător, iar în noiembrie vreau să organizez finala concursului", explică Florin.

Film despre bouldering
Atunci când vine vorba de bouldering, planurile tânărului sunt măreţe. El vreau să facă un film profesional despre acest sport în România. „Filmat în vreo 14 locuri şi în toate zonele in care se poate practica bouldering-ul la noi in ţară", adaugă el.

Asociaţia „Pro Boulder Project" (www.pro-boulder.ro) nu promovează doar acest sport, ci şi alte activităţi mai puţin cunoscute, precum slackline şi juggling. „Slackline este un sport întâlnit peste tot în afara graniţelor. La noi, în schimb, puţini ştiu în ce constă această mişcare", a spus Florin.

Astfel, cei care vor să înveţe să îşi găsească echilibrul şi meargă pe o chingă subţire legată între doi copaci pot să meargă în fiecare marţi în Parcul Izvor.

„Încerc să adun cât mai multă lume. Nu este greu deloc. Sunt mulţi curioşi care trec prin parc, văd ce facem şi ni se alătură. Sper să obţinem şi sprijinul Primăriei pentru asta, să nu mai fim goniţi de agenţii de pază sau de poliţişti", a mai spus Florin.

Întrebări şi răspunsuri:
Unde poţi să faci bouldering în ţară, în aer liber?
În România sunt puţine locuri în care poţi să te caţeri pe bolovani ( Oituz, Sihla, Chiojdu), dar sunt în zone foarte frumoase. Acum, noi ne străduim să dezvoltăm zona munţilor Măcin pentru acest sport. Potenţialul e mare acolo.

Care sunt principalele motive pentru care ai face bouldering?
Îţi dezvoltă spiritul de observaţie, capacitatea de analiză rapidă, dinamism, hotărâre, încredere în forţele proprii şi sunt multe alte beneficii de ordin fizic, psihic şi social.

Profil:
Data naşterii: 8 martie 1977, Tecuci, judeţul Galaţi
Studii: Grupul Şcolar Agricol din Tecuci
Familie: Este necăsătorit

Ce-i place: „Îmi place sportul în general, îmi place să cunosc oameni noi, să încerc lucruri noi, îmi place să călătoresc şi să văd locuri noi. Tot ce e nou", spune Florin.

Ce nu-i place: „Nu suport să fiu presat, să mă streseze cineva. De asemenea, nu-mi place să vorbesc la telefon", mai spune căţărătorul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite