Bucureşti: Filmul tragic al bolnavei de Alzheimer devine serial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii blocului ALMO1, de pe Şoseaua Colentina, o vor avea în continuare vecină pe bătrânica pericol public

Vecinii de bloc în care locuieşte Sorina Leahu, femeia care şi-a pierdut complet minţile din cauza bolii Alzheimer, şi care solicită internarea ei într-un centru de îngrijire şi asistenţă, trebuie să se resemneze cu ideea că femeia care stă izolată de lume de un an de zile va ajunge într-un loc sigur.

Protecţia Socială a decis: nimeni, cu excepţia tutorelului, nu are voie să solicite acordul de internare al bolnavei! Şi tot conform acestor prevederi legale, cea care poate face acest lucru este sora ei, Rodica Radu, despre care inclusiv autorităţile, vecinii, culmea, şi însăşi Delia Horvath, cea care se preocupă de starea bătrânei, toată lumea ştia că locuieşte în Statele Unite.

Brusc însă, după apariţia articolelor care înfăţişau starea de disperare a locatarilor din bloc şi situaţia periculoasă în care se află sora ei, Rodica Radu a apărut la Primăria Sectorului 2 cu două precizări şocante: faptul că locuieşte dintotdeauna în Bucureşti, în cartierul Pantelimon, dar nu este în relaţii tocmai bune cu sora ei, de aceea o evită, plus precizarea clară că nu o va interna pe bătrână sub nicio formă pentru asistenţă continuă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite