Bucureşti: Festival 39 sau Cafeneaua Bucureştiului de Altădată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locul de pe Strada Franceză poartă umbrele Capitalei interbelice. Cafeneaua a reuşit să reproducă atmosfera începutului de secol XX, o vizită aici fiind un adevărat răsfăţ.

Festival 39 este amplasat chiar în partea istorică a Bucureştiului, lângă Hanul lui Manuc, iar atmosfera localului este caracteristică perioadei interbelice, multe accesorii din anii ’30 făcându-şi veacul pe pereţii cafenelei.

Astfel, cum păseşti în local simţi că te-ai întors în timp, că nu mai trăieşti agitaţia zilnică a oraşului, ci într-o perioadă în care pălăriile erau un element necesar al vestimentaţiilor.

Cafeneaua are două nivele, iar accesul dintre ele se face pe o scară de lemn bătrân, aranjată special pentru a întregi atmosfera de mult uitată a Bucureştiului. De la etajul cafenelei, blocurile specifice şi agitaţia oamenilor pare ireală. Simţi că priveşti un film, în nici un caz că aparţii lumii care se vede pe geam, ci că trăieşti cu adevărat în perioada dintre cele două Războaie Mondiale.

Localul este contruit în întregime pentru a fi în ton cu tema interbelică. Astfel, lemnul este principalul material folosit la decorare. Podeaua, mobilierul, faţada intrării şi unele componente ale barului sunt făcute din butoaie de stejar vechi de peste 100 de ani.

De asemenea, muzica este aleasă cu grijă pentru ca cei care trec pragul cârciumii să se simtă cu adevărat burghezi. Piesele lui Zavaidoc, Cristian Vasile şi alţi lăutari vestiţi sunt cele care se aud în surdină aici, lasând loc discuţiilor. Festival 39 este locul în care te simţi bine, atât la o bere cu prietenii, cât şi la un pahar de vin cu o persoană mai specială.

Specialităţi din meniu

Cafeneaua Festival 39 reuşeşte să îmbine ambientul plăcut cu un meniu delicios. Astfel, după o singură vizită aici, cu siguranţă vei reveni. Meniul este unul bogat, gata să satifacă orice mofturos. Acesta conţine atât mâncăruri calde sau preparate la grătar, cât şi salate.

Preţurile, în schimb, nu sunt pentru orice buzunar. O salată are preţul începând de la 25 de lei, iar acesta creşte în funcţie de ingrediente. Deserturile sunt de departe cele mai delicioase, iar îngheţata, profiterolul sau prăjitura tiramisu îngreunează cu mult alegerea.

Cei care nu doresc însă să mănânce sau să încerce o prăjitură răcoroasă, se pot relaxa cu cafea, asezonată cu discuţii despre vremurile de demult sau cu o carte. Un frappe la Festival 39 costă 15 lei, în timp ce o cafea între 6 şi 10 lei, în funcţie de ingrediente.

Cei care doresc să treacă pe la Festival 39 trebuie să facă o rezervare, deoarece, de cele mai multe ori, seara locul este plin de doritori, amatori să se întoarcă în trecut.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite