Bucureşti: Feriţi-vă de primăria lui Vanghelie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pericol În curtea Primăriei Sectorului 5 treptele s-au transformat în derdeluş iar de pe clădire atârnă ţurţuri uriaşi. Toate celelate primării sunt curăţate, însă în imediata apropiere trotuarele sunt aluneacoase ca patinoarele, iar sloiurile stau să cadă de pe acoperişuri.

 GALERIE FOTO

Primăria Sectorului 5 este singura dintre primăriile Capitalei unde nu s-a curăţat zăpada din curte. Mai mult, clădirea este încărcată de ţurţuri uriaşi care pot pune în pericol viaţa funcţionarilor şi a celor are vin la primărie să-şi rezolve problemele.
 
Gardienii primăriei nu a putut să explice ieri de ce instituţia care ar trebui să fie un exemplu bun cetăţenilor este cea mai înzăpezită.

“Nu ştiu cine ar trebui să dea jos ţurţurii, dar cred că nu reprezintă un pericol atâta timp cât nu cad direct pe pământ ci pe terase”, a spus un paznic, unul dintre puţinii angajaţi care se aflau ieri după-amiază în instituţie.
 
Ignoranţă totală faţă de oameni
Sloiuri uriaşe, dintre care unele depăşesc un metru, ar putea însă oricând să cadă pe maşinile parcate în apropierea clădirii, chiar dacă prăvălirea lor ar fi atenuată de terase.

Curtea primăriei, unde este şi parcarea pe unde trece toată lumea pentru a intra în instituţie, este acoperită de un strat gros şi bătătorit de zăpadă care a îngheţat, transformat în patinoar.

Nici pentru această situaţie nu am primit nicio explicaţie, pentru că reprezentanţii primăriei nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei.

Gheaţă şi ţurţuri la un pas de primării

În jurul celorlalte primării ale Capitalei s-a făcut curăţenie dar numai atât cât edilii să nu rişte să-şi rupă vreun picior. Cu cât te îndepărtezi de clădirile înstituţiilor, iarna preia stăpânirea.
 
Astfel, vizavi de clădirea Primăriei Sectorului 3, care se află pe strada Parfumului, este o clădire împodobită cu ţurţuri care pot oricând sa cadă pe trotuar. Tot în apropierea Primăriei, pe strada Vulturilor, trotuarele sunt acoperite de gheţuş iar ţuruţurii atârnă ameninţător de pe blocuri.
 
Şi Spitalul Caritas din apropiere reprezintă un pericol pentru trecători, din cauză că o mare parte din clădire este acoperită de ţurţuri uriaşi care atârnă chiar peste trotuar.

“Este foarte periculos. Dacă se âncălzeşte puţin toată gheaţa asta ne cade în cap. Ar trebui să vină cineva noaptea să spargă ţurţurii, atunci când nu e niciun trecător prin zonă”, a spus Maria Avădănii, o bucureşteancă care trecea aseară pe lângă spital.

Aceeaşi situaţie se regăseşte şi la Primăria Sectorului 4 unde s-au curăţat doar aleile de acces spre instituţie. Trotuarele din apropiere au fost însă uitate iar o clădire de peste drum are zeci de ţuruţuri la streaşină. Trotuarul din faţa Primăriei Capitalei este de asemenea curăţat dar la numai câteva zeci de metri se află Liceul “Gheorghe Lazăr” care este şi el împodobit cu ţurţuri iar trotuarul de lângă este ca un derdeluş.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite