Autobuzul 425, ring de box pentru călători şi şoferi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Atât călătorii, cât şi şoferii se tem să circule pe linia RATB, care leagă Capitala de Jilava, din cauza deselor altercaţii din autobuz. Marian Nastase, şoferul care a fost filmat de un pasager lovind cu pumnii şi picioarele un călător, a fost demis ieri de către directorul Exploatării Transport Autobuze din cadrul RATB.

Mai citiţi şi:

Violenţă în mijloacele de transport în comun din Braşov VIDEO

Materialul video trimis la Realitatea tv de către un călător care a asistat la bătaia încasată de un pasager de la şoferul autobuzului 425 i-a pus pe jar pe reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Bucureşti.

Câţiva directori ai instituţiei n-au mai avut răbdare până astăzi şi s-au întâlnit ieri la sediul RATB pentru a decide ce vor face cu şoferul karatist. După câteva ore, aceştia au decis ca Marian Năstase să fie concediat, chiar dacă victima nu a depus nicio plângere la Poliţia Jilava.


“Faptele sunt clare! L-a bătut pe acel om, iar noi nu acceptăm un asemenea comportament. De fapt, şoferii nu au voie să se implice în niciun fel de incident, nici măcar verbal. Pentru toate înjurăturile primesc sporuri de stres”, a declarat, ieri, pentru “Adevărul”, Augustin Bulf, şeful Autobazei Ferentari, superiorul direct al lui Năstase.

Colegii şoferului îi iau apărarea

Primarul comunei ilfovene Jilava, Adrian Mladin, a spus ieri că ruta 425 este una dintre cele mai periculoase şi că primeşte foarte multe sesizări de la călători că în autobuze se petrec acte de violenţă fizică şi verbală.


Colegii şoferului agresor îi iau apărarea acestuia. „Nu e numai vina lui. A fost un conflict între colegul meu şi o doamnă. Femeia respectivă s-a luat de el, fiindcă era prea frig în autobuz. Atunci a intervenit bărbatul care a fost agresat. Îi lua apărarea femeii şi i-a dat o palmă şoferului. De aici a început totul. Marian şi-a ieşit din minţi“, a declarat unul dintre colegii fostului angajat al RATB. 

„A rămas pe drumuri cu cinci copii”
Şoferul a adăugat că inccidente la fel de grave ca cel filmat de pasageră nu s-au mai întâmplat, dar că şicanele dintre pasageri şi şoferi sunt la ordinea zilei pe ruta 425. „Nu de puţine ori mi s-a întâmplat ca oamenii să vrea să coboare între staţii şi să dea cu picioarele în uşile autobuzului. Nu se poate aşa ceva! Unii sunt total lipsiţi de bun simţ! Acum, colegul meu este disperat. A rămas fără serviciu şi are cinci copii!“, a mai spus el.

Oamenii care mergeau ieri de la staţia CFR Progresul către Jilava erau nervoşi şi îngheţaţi. Unii au început să adreseze agresiuni verbale atât şoferului, cât şi reporterilor „Adevărul“, pe motiv că nu pleacă autobuzul mai repede. „Maşina asta circulă prea rar, din oră în oră. Am îngheţat aici. Şoferii sunt nişte nesimţiţi, ne-am luat de multe ori cu ei la ceartă“, a spus Dumitru (63 de ani), unul dintre călători.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite