Bucureşti: Fără plastic şi manele în centrul istoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronii de terase din Centrul Istoric s-au întâlnit, astăzi la prânz, cu primarul general Sorin Oprescu pentru a discuta noul regulament în baza căruia îşi vor putea amenaja terasele.

După ce vineri au avut loc o primă întânire, în care primarul le-a înmânat proiectul de regulament, astăzi cârciumarii au venit şi ei cu propriile propuneri. Astfel, dacă Oprescu şi-a dorit să vadă în Centrul Istoric doar terase din lemn şi metal de culoare alb-bej, patronii îşi doresc şi terase maro.

Negocieri s-au purtat şi cu privire la programul de funcţionare, patronii cerându-i primarului general să permită teraselor să funcţioneze şi după miezul nopţii, promiţandu-i acestuia că la nicio terasă nu se va auzi muzică. „Aici este Centrul Istoric, nu Ferentari, vin străini, nu vrem să ne facem de râs. Nu vom avea deloc muzică, în schimb nu sunt nici asociaţii de locatari pe care i-ar putea deranja gălăgia“, a declarat vedeta Mugur Mihăescu, deţinător şi el al unui pub în Centrul Istoric.

Pub-uri deschise tot anul

Oprescu a spus că lipsa muzicii l-a „convins“ pentru un program mai flexibil.  De asemenea, patronii de tersase au mai venit cu propunerea înfiinţării unui punct medical şi a unui centru de pompieri, propunere aprobată de primarul general. Sorin Oprescu a mai declarat că până în prezent au fost depuse 85 de cereri de deschidere a teraselor şi mai mult de jumătate dintre acestea vor primi avizul în două-trei zile.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite