Bucureşti: Fără plastic şi grătare în Centrul Istoric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi mai multe străzi din Centrul Istoric încă arată ca vai de ele, primarul general Sorin Oprescu impune reguli noi cârciumarilor din zonă.

Edilul-şef este dispus să lase terasele să se deschidă mai înainte de 1 mai dacă patronii îndeplinesc anumite reguli. Astfel, este exclus plasticul, mobilierul trebuie să fie din lemn sau metal şi de culoare alb-bej. Delimitarea teraselor se va face prin jardiniere din lemn cu flori naturale, nu se acceptă pvc-ul şi florile artificiale şi este interzis grătarul. De asemenea, plasmele sunt acceptate doar când sunt transmise meciuri de campionat.

Mărul discordiei dintre primar şi cârciumari rămâne programul de funcţionare, primarul dorind ca acesta să se încheie în jurul orei 23.00, în timp ce patronii pledează pentru ora 2.00 sau chiar 3.00. „Nu avem asociaţii de locatari, este un mall în aer liber, iar tinerii se strâng la terase cam pe la ora 22.00 “, a declarat comicul de la Vacanţa Mare, Mugur Mihăescu, proprietar şi el al unui pub din Centrul Vechi.

Patronii de terase au avut la dispoziţie două zile să studieze noul regulament al lui Oprescu şi să-l conteste. Ei se întâlnesc astăzi cu primarul general pentru a pune la punct noile reguli. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite