Bucureşti: Expoziţie retrospectivă Viorel Mărginean, la Artmark

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Galeria Art Society a Casei Artmark, de pe strada Logofăt Luca Stroici numărul 18, se poate vizita o expoziţie retrospectivă care ilustrează 50 de ani din creaţia pictorului Viorel Mărginean.

Selecţia pentru această retrospectivă a fost realizată de curatorii expoziţiei, Ruxandra Garofeanu şi Dan Hăulică, care au adus lucrări ale pictorului expuse  în muzee de artă din Bucureşti,  Cluj, Constanţa, Galaţi, Prahova.

În opinia specialiştilor, pictura maestrului Viorel Mărginean are patru dimensiuni, la cele trei coordonate spaţiale adăugându-se cea temporală, care rezultă din parcurgerea vizuală a suprafeţelor ample, pictate cu detalii miniaturale.

Sursa principală de inspiraţie a pictorului este natura, ca o reverberaţie a profundei legături a sufletului artistului cu peisajele dealurilor transilvane, unde pictorul şi-a petrecut copilăria.

În tablourile lui Viorel Mărginean sunt înfăţişate peisaje văzute de sus, ca dintr-un zbor de pasăre,  imagini ce par că se continuă şi dincolo de rama tabloului.

Expoziţia poate fi vizitată până pe 14 martie 2010.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite