Expoziţie de maşini de epocă la Palatul Şuţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă de ani buni nu le mai vedem circulând pe străzile oraşului, maşinile de epocă pot fi admirate de câteva ori pe an la expoziţii şi parade organizate în Capitală de pasionaţii de astfel de vehicule.

Mai multe imagini de la Expoziţie

La cea de-a şasea ediţie a paradei, 15 automobile fabricate între anii 1912-1948 au fost aduse azi-dimineaţă în curtea Palatului Şuţu, din centrul Bucureştiului.

Cel mai vechi autovehicul prezent la expoziţie a fost un Ford T Speedster, fabricat în 1912. „La vremea aia era o maşină de curse. Nu sunt eu proprietarul, dar mă ocup de ea şi particip la astfel de evenimente. O astfel de maşină se întreţine destul de greu, se ţine în garaj, tot timpul acoperită”, a spus Adrian Dumitru, prieten de familie al deţinătorilor vehiculului istoric. Printre maşinile care au plecat în paradă s-au aflat şi un Austin Seven din ’35, un Mercedes 200 Cabriolet din ’37 sau un Ford A Roadster din ’28. După expoziţie, automobilele au circulat pe traseul Piaţa Universităţii, Piaţa Unirii, Piaţa Alba Iulia, Pantelimon şi s-au oprit la Belciugatele, parcurgând astfel un traseu de 30 de kilometri.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite