Evacuare cu scandal în Vitan GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 30 de familii de rromi, instalate ilegal într-un bloc de opt etaje al Primăriei Generale a Capitalei, au fost evacuate azi-dimineaţă. Oamenii au ocupat locuinţele din strada Nucului nr. 2 încă din toamna anului trecut, imediat după recepţia imobilului, chiar dacă acesta nu era racordat la utilităţi.

CLICK AICI PENTRU IMAGINI DIN TIMPUL ACŢIUNII DE EVACUARE

Cu mobile şi cu bagaje, cei peste 50 de locatari ilegali au fost scoşi în stradă încă de dimineaţă de la ora 6.00 de către reprezentanţii Primăriei. La operaţiune au participat 100 de poliţişti locali, care au asigurat evacuarea propriu-zisă, şi mai multe echipaje de jandarmi. Cei 100 de angajaţi ai Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au venit de dimineaţă cu un autobuz al RATB. Uşile celor care au refuzat să deschidă, au fost sparte cu berbecul.

„Au venit mascaţii!“


Urletele şi revolta celor evacuaţi i-au trezit cu noaptea-n cap pe locuitorii blocurilor din zona Vitan. „Sculaţi-vă oameni buni, că au venit mascaţii! Voi sunteţi jandarmi, tre’ să ţineţi cu poporul! Cine ne mai apără pe noi?“, ţipa din toţi rărunchii, cu o voce răguşită şi nervoasă, o femeie între două vârste, despletită şi cu fustele mari. Se mai oprea doar pentru a mai trage un fum dintr-o ţigară. „Cine-mi plăteşte antena?“, şi-a adus aminte femeia dintr-o dată, răţoindu-se la un jandarm din cordonul de ordine.

Chiriaşi cu forţa

Deşi nu au repartiţie pentru cele 35 de apartamente pe care le-au ocupat de câteva luni bune, rromii susţin că au dreptul la aceste locuinţe sociale şi că se judecă cu Primăria pentru a putea deveni chiriaşi legali.

„Există mai multe procese pe rol cu aceşti oameni. O parte dintre ei mai au dosare la Parchet pentru ocupare abuzivă“, a declarat Andrei Creci, director executiv adjunct al Direcţiei Juridic din cadrul Primăriei Generale.

În timpul eliberării locuinţelor, poliţiştii locali au găsit într-un apartament trei plăcuţe de înmatriculare cu numere de România şi de Germania, pe care posesorul a încercat să le ascundă în bagaje. Poliţiştii Secţiei 11 urmează să stabilească provenienţa acestor plăcuţe şi dacă sunt date în consemn.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite