Eugen Gromic, coregraful vedetelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eugen Gromic este, la numai 25 de ani, coregraful mai multor artişti, a realizat un scurt-metraj în care au jucat mari actori ai scenei româneşti şi se pregăteşte să se relanseze în industria muzicală.

Pasiunea pentru artă a tânărului născut în Transnistria s-a manifestat încă din copilărie. Eugen cântă şi dansează de la vârsta de cinci ani şi simte că scena este viaţa lui. Cariera sa în domeniul artistic a prins contur în urmă cu nouă ani, când s-a stabilit în România. Aici şi-a deschis propria şcoală de dans şi a fost coregraful celebrei trupe „Andre“.

Alături de fratele Andreei Antonescu şi de două tinere, Eugen a format la un moment dat trupa „Quattro“. În prezent, este coregraful Andreei Antonescu şi a colaborat şi cu Anda Adam. „Andreea Antonescu şi familia ei m-au ajutat foarte mult financiar şi moral şi pentru asta le sunt recunoscător. Practic alături de ei am evoluat profesional“, spune Eugen.

Face show-uri cu mesaje antidrog
Tânărul consideră că secretul prin care publicul poate fi captivat este atitudinea de pe scenă a artistului, modul de interpretare.

„Mesajul pe care îl transmit prin artă este unul foarte dur. Îmbin dansul cu muzica şi cu teatrul. În anii trecuţi, am avut adevărate show-uri antidrog în mai toate oraşele, la festivaluri, prin care am încercat să-i fac pe tineri să conştientizeze că drogurile le distrug viaţa. Pe scenă, actorii au intrat atât de bine în pielea personajelor încât lumea credea că sunt cu adevărat drogaţi“, povesteşte Eugen.

Regizor pentru actori celebri
În tot ceea ce face, tânărul se ghidează după motto-ul „Dacă îţi place ceea ce fac sunt la picioarele tale, iar dacă ignori şi refuzi, apreciază că măcar o fac pentru nepăsători ca tine“.

„Scena şi culisele mă reprezintă. E foarte important pentru mine să împărtăşesc cu publicul ceea ce simt. Muzica, dansul, teatrul mă definesc ca persoană“, explică tânărul. Student în ultimul an la Facultatea de Regie şi Film, Eugen a realizat anul trecut un scurt-metraj- „Piesă în minor“ - cu care a participat la mai multe festivaluri. Scurt-metrajul care expune certurile dintre doi soţi, ea - femeie de afaceri, el - regizor de spectacole - îi are ca protagonişti pe celebrii Maia Morgenstern, Ioan Cărmăzan, Stela Popescu şi Alexandru Arşinel.

Vrea să se relanseze în showbiz
Momentan, Eugen dă lecţii de dans modern şi teatral la Şcoala OneBeat de pe Calea Vitan. Nostalgic după cariera muzicală pe care o avea în formaţia „Quattro“, băiatul are planuri mari de revenire. Lucrează deja la o piesă cu care va apărea pe piaţa în câteva luni. Impresarul şi managerul său va fi nimeni altul decât renumitul Radu, unul dintre membrii fostei formaţii O-Zone.

Născut: 4 decembrie 1984, Transnistria
Studii: Facultatea de Regie şi Film, Universitatea Hyperion, anul IV
Performanţe: A obţinut zeci de premii la concursuri de muzică, dans şi teatru
Familie: mama - profesor, tatăl - pictor, sora - actriţă


Ce-i place:
„Îmi place să călătoresc. Din păcate, până acum am călătorit doar în Malta şi în fostele ţări ale Uniunii Sovietice. Am cetăţenie moldovenească şi am întâmpinat probleme la obţinerea vizei“, spune trist Eugen.

Ce nu-i place:
„Nu-mi place când lucrurile se fac doar de dragul banilor. Un alt lucru pe care nu îl suport este să mă uit la televizor la scandaluri sau să citesc presă de scandal. Nu-mi plac oamenii care se consideră superiori şi care fac discriminări“, mai spune tânărul.

Ce stil vei aborda în cariera muzicală?

Stilul meu este o combinaţie între pop-dance şi electronic. Voi folosi şi instrumentele muzicale naturale, spre exemplu tobele din lemn. 

Ca regizor ce planuri ai?

Voi realiza cât mai multe piese care expun poveşti dramatice: cerşetori, drogaţi, prostituate. Mă voi inspira ca de obicei din viaţa reală, de ceea ce văd pe străzile Bucureştiului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite