Elodia furată de la adăpost

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două iepe, Elodia şi Luminiţa, au dispărut în timpul nopţii, de pe malul lacului Tei Toboc, iar acum sunt căutate de poliţişti. În prezent, la adăpstul „Tei Toboc” sunt adăpostiţi 26 de cai care au fost găsiţi pe străzi sau pe câmurile din jurul Bucureştiului, bătuţi de stăpâni sau loviţi de maşini.

Până acum, aproape 80 de animale s-au perindat pe la adăpost, o parte dintre ele găsindu-şi „familii“ adoptive. Rodica, Doiniţa, Speranţa, Ordonanţa, Mercedes sau Valentin sunt doar câţiva dintre caii găsiţi în stare gravă pe străzi şi salvaţi de voluntarii de aici. 
Adăpostul, un fost atelier de dulgherie, a fost recondiţionat cu sprijinul Administraţiei Lacuri Parcuri Agrement şi cu fonduri provenite din donaţiile iubitorilor de cai. Costurile pentru transport, îngrijiri medical-veterinare sau hrană sunt plătite de asemenea, de voluntari sau de donatori.
A fost înfiinţat în urmă cu aproximativ trei ani la iniţiativa medicului Ilinca Cioculescu, impresionată de caii abandonaţi pe străzi.

Elodia are 14 ani
După dispariţia Elodiei şi a Luminiţei, îngrijitorii au făcut imediat plângere la poliţie. Elodia, un cal roşcat cu un semn alb în frunte, are 14 ani. A fost găsită în iarna anului trecut de agenţii Poliţiei Comunitare, rănită şi în stare avansată de malnutriţie. Pentru ea, recuperarea a fost dificilă, însă cei care au îngrijit-o se pot mândri că au reuşit măcar să o pună pe picioare. Luminiţa, o femelă albă de talie medie, a fost adusă la adăpost mai târziu.
Chiar dacă nu sunt în totalitate sănătoşi, caii de la Tei Toboc pot fi adoptaţi. Înainte de a fi daţi, cailor li se implementează cipuri individuale. „Nu îi vindem. Le găsim familii bune. Ţinem legătura cu noii stăpâni şi dacă nu sunt bine îngrijiţi îi luăm înapoi, iar persoanele respective primesc amendă“, a spus un îngrijitor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite