Bucureşti: Elicopterele pentru intervenţii speciale, la dispoziţia curioşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două aparate de zbor ale M.A.I. au fost expuse ieri în parcul Herăstrău cu ocazia Zilei Aviaţiei Române. Zeci de bucureşteni, în special copii, au venit să vadă elicopterele care sunt folosite de poliţişti şi de jandarmi în misiuni umanitare, de salvare sau la supravegherea frontierei.

Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Administraţiei şi Internelor (M.A.I.), a expus ieri, 19 iulie, în zona Roata din Parcul Herăstrău, între orele 10.00 şi 14.00, două elicoptere folosite în cadrul intervenţiilor speciale. Publicul bucureştean a venit în număr mare pentru a admira aparatele de zbor.

„Curioşiii au voie să urce în elicoptere iar noi le vorm prezenta în detaliu la ce foloseşte fiecare buton şi le povestim în ce tip de acţiuni sunt folosite. Mai ales copiii au ocazia să se familiarizeze cu pilotajul şi poate că unii dintre ei pun astăzi bazele unei viitoare cariere”, a spus unul dintre reprezentanţii M.A.I.. Cei mici, care au fost şi cei mai curioşi dintre vizitatori, cercetând fiecare colţ al apartelor, au primit diplome de „experţi” în pilotajul de elită.

Aparatele sunt folosite în misiuni de salvare

Elicopterele tip EC-135 şi MI-8/MI-17 sunt adaptate misiunilor specifice tuturor acţiunilor desfăşurate de Ministerul de Interne. Este vorba despre supravegherea traficului rutier, de misiuni umanitare şi de supraveghere a frontierei.

Cele mai grele misiuni în care sunt folosite elicopterele sunt cele de salvare din zonele calamitate, de intervenţie ale trupelor de poliţie şi Jandarmeriei şi de transport medical cu echipaje SMURD.
Curioşii şi-au încheiat incursiunea în lumea zborului la ora 14.00, când elicopterele au decolat din parcul Herăstrău. Evenimentul s-a desfăşurat în contextul sărbătoririi, în perioada 18-20 iulie, a Zilei Aviaţiei Române.


Spectacol aviatic grandios

În prima zi a evenimentului, sâmbătă 18 iulie, a avut loc pe Aeroportul Henri cel mai mare miting aviatic din istoria aeronauticii româneşti.
La Otopeni Air Show au participat 112 piloţi de peste 10.000  bucureşteni au admirat spectacolul aşezaţi pe pături sau la mesele instalate de organizatori.

Vedeta evenimentului a fost pilotul rus Juris Kairys, în vârstă de 58 de ani, invitat special şi care a evoluat de două ori oferind un spectacol grandios. Icarul rus a zburat înclinat la 90 de grade, cu spatele sau şi-a lăsat avionul să plutească fără control, provocând emoţii publicului.

Zilei Aviaţiei Române se vor încheia mâine, 20 iulie, când Inspectoratul General de Aviaţie va fi prezent la ceremonialul militar de la Monumentul Eroilor Aerului din Bucureşti, organizat de către Statul Major al Forţelor Aeriene, precum şi la salutul aerian care se va desfăşura în cadrul aceluiaşi eveniment, la care va lua parte şi o formaţie de elicoptere aparţinând Unităţii Speciale de Aviaţie Bucureşti.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite