Elevii la muzeu, profesorii la protest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 10.000 de profesori din toate judeţele ţării vor participa mâine la mitingul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), care va avea loc la Palatul Victoria, între orele 11.00 şi 12.30, chiar de Ziua Mondială a Educaţiei.

Liderii sindicali i-au chemat chiar şi pe părinţi şi pe studenţi să se alăture acţiunii. La finalul mitingului din faţa Guvernului, sindicaliştii vor pleca într-un marş de protest pe Calea Victoriei, până la sediile ministerelor Muncii şi Educaţiei, unde vor depune memorii. În acest timp, potrivit preşedintelui FSLI, Aurel Cornea, elevii „vor participa la activităţi dedicate Zilei Educaţiei“, adică activităţi sportive, ieşiri în aer liber, vizite la muzee sau chiar „la Guvern sau la Preşedinţie“, după cum a declarat sindicalistul.

Protestatarii cer majorarea salariului minim la 750 de lei şi oprirea disponibilizărilor din învăţămînt, liderii FSLI precizând că în 2010 au dispărut 15.000 de posturi, după ce anul trecut au fost reduse alte 17.000.

Printre revendicări se mai numără respectarea condiţiilor igienico-sanitare în toate şcolile, având în vedere că 10% din şcoli nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, transport şcolar şi manuale noi pentru toţi elevii.

„În 2010, învăţământul românesc arată astfel: 2.000 de unităţi de învăţământ nu au aviz de funcţionare din cauza condiţiilor insalubre, sute de şcoli sunt fără apă curentă, grupuri sanitare, mobilier funcţional sau alte dotări, sute de elevi fac naveta pe jos, deşi statul trebuie să le asigure mijlocul de transport către şcoală“, a declarat preşedintele FSLI, Aurel Cornea.
 


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite