EXCLUSIV ONLINE: Cum a reuşit Monica Tatoiu să vindece cancerul cu miere: „Nu am încredere în medici, toţi vor să-ţi rezolve problema cu cuţitul!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A luptat cu cancerul de două ori şi l-a învins în ambele rânduri. Monica Tatoiu, figură cunoscută în lumea afacerilor după ce a condus compania Oriflame vreme de 14 ani a povestit în cadrul unui interviu acordat reporterilor „Adevărul” despre tratamentul pe care l-a urmat şi despre efectele miraculoase ale leacurilor naturale.

Interviul a fost întrerupt de zecile de telefoane pe care interlocutoarea le-a primit de la necunoscuţi, oameni disperaţi care o rugau să-i ajute să facă rost de tratamente pentru boli grave. Vioaie şi foarte atentă la detalii, Monica Tatoiu explică ficăruia ce trebuie de unde poate să-şi procure tratamentele şi, mai ales, îi atenţionează să nu se lase păcăliţi de impostori.

FOTO: Monica Tatoiu are cămara şi frigiderul pline cu produse apicole.


Reporter: Este adevărat că aţi urmat acest tratament la sfatul unui necunoscut?

Monica Tatoiu: Da, am fost sunată de un domn din Reşiţa care m-a văzut la televizor şi care ştia că sufăr de această boală. M-a rugat să încerc această reţetă pe care o luase din „Formula  As”.  Mi-am spus că nu are ce să-mi facă rău, este vorba doar despre miere de albine şi polen.


Reporter: S-a creat un soi de isterie naţională după ce dumneavoastră aţi făcut public faptul că v-aţi vindecat de cancer cu o reţetă naturistă. Credeţi că oamenii sunt disperaţi, au încercat deja orice sau este vorba despre faptul că şi-au pierdut încrederea în sistemul medical?

Monica Tatoiu: Este vorba despre ambele categorii. Mi-am pus telefonul pe site, pe Facebook, îl dau oricui are nevoie. Eu sunt dovada vie că natura poate să facă minuni.


Primesc mii de mesaje şi de telefoane de la români bolnavi care au făcut cărare pe la spitale fără ca cineva să le spună ce au. Ei sunt dispuşi să facă orice ca să fie sănătoşi. Este vorba şi despre cei care au avut deja experienţe neplăcute în sistemul medical, au fos diagnosticaţi greşit, au fost trataţi necuviincios, au dat şpăgi fără ca măcar să primească un tratament adecvat. Plus că mulţi medici au tendinţa să rezolve problema cu cuţitul. Intervenţia chirurgicală ar trebui să fie ultima soluţie, după ce s-a încercat tot.


R.: Dumneavoastră aţi avut experienţe neplăcute în sistemul medical românesc?

M.T.: Sigur. Am fost diagnosticată greşit de câteva ori, la fel şi soţul meu şi un bun prieten de familie. Nu este însă aceasta cauza pentru care mi-am pierdut încrederea în sistemul medical românesc.

De fapt nu am avut ce să pierd pentru că nu am avut niciodată încredere în acest sistem. Şi vorbesc de pe poziţia de fiică de medic, cunosc de copil sistemul şi ştiu ce înseamnă să depinzi de el. Şi în Europa este la fel, la fel şi în America.

Când cancerul a recidivat, şi medicii din România şi cei din Viena mi-au recomandat să mă operez. Cum să renunţ la toată feminitatea mea, să-mi scoată tot?! Nici nu mă gândesc.



Românii fac abuz de medicamente

R.: La ce vă referiţi când spuneţi că depindem de sistemul medical?

M.T.: Nu mă refer la faptul că îţi rupi o mână şi clar ai nevoi de un medic specialist. Eu mă refer la faptul că, aşa cum arată şi statisticile, românii sunt dependenţi practic de medicamente.

Pentru orice durere, răceală sau indispoziţie se reped la farmacie. Nu mai vorbesc de faptul că ne tratăm cu antibiotice pentru aproape orice, astfel încât la majoritatea aceste tratamente nu-şi vor mai face efectul atunci când într-adevăr vor avea cu adevărat o problemă gravă. Acest comportament este perpetuat de medici, care nu ştiu din ce motiv, prescriu antibiotic pentru aproape orice.


R.: De unde credeţi că vine acest mare abuz de medicamente?

Nu este un secret că totul este o mare afacere. Cei mai mulţi bani ăn lumea asta se învârt în traficul de droguri, de arme şi în industria medicamentelor. Simplu. Este o mare afacere.


Cancerul a recidivat după campania electorală

R.: Aţi avut cancer şi vârsta de 23 de ani. Cum de a recidivat după mai bine de 30 de ani?

M. T.: Boala o am în corp de copil dar s-a liniştit, mai ales după ce l-am născut pe fiul meu, în urmă cu 17 ani. Cancerul a recidivat în perioada 2004-2005, după ce am candidat la Primărie.

Starea mea s-a înrăutăţit la începutul acestui an, când am plecat de la Oriflame. Atunci am simţit că sunt iar bolnavă pentru dar nu am vrut să merg la medic. Ştiu ce înseamnă operaţie, chimioterapie şi pierderea demnităţii de după. Mi-am spus că dacă ar fi să mor vreau să mor aşa cum am trăit, întregă şi cu demnitate. Norocul meu a fost cu acel telefon pe care l-am primit de la domnul din Reşiţa.

R.: Când aţi aflat că sunteţi sănătoasă?

Pe 21 iunie, de ziua mea, eram la New York. O prietenă de-a mea, doctoriţă, mă chemase la cabinet la ora 10.00 ca să-mi facă o serie de analize. Eram speriată, mă duceam spre ea, eram pe Times Square şi am văzut o bisericuţă pe lângă care probabil că trecusem de zeci de ori fără să o vă.

A fost ca un semn divin. I-am spus soţului meu să mă aştepte pentru că eu intru să mă rog. După aceea am făcut analizele.  După patru zile prietena mea m-a sunat şi m-a anunţat că-s sănătoasă tun.



Citiţi mâine partea a doua a interviului în care Monica Tatoiu povesteşte despre decizia de a pleca din ţară şi despre activităţile pe care le are de când a plecat de la Oriflame. Ea a dezvăluit reporterilor "Adevărul" şi motivul pentru care a părăsit compania de cosmetice.

Reţeta pe care a urmat-o Monica Tatoiu:

- lăptişor de matcă - 4 grame

- miere de salcâm, luată de la Plafar - 1,5 kilograme

- polen măcinat - 300 de grame

- ser fiziologic - 200 mililitri

- tinctură de propolis - 150 de grame

Toate ingredientele se amestecă, apoi pasta creată se pune la frigider. Se ia o linguriţă dimineaţa, la prânz şi seara, pe stomacul gol, sau cu ceai. Puteţi mânca după 30 de minute.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite